Cena za štěstí

41%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 208 bodů
5
Celou dobu jsem nevěděl, co si o filmu myslet.. chvílemi se mi líbil, chvílemi jsem měl chuť ho vypnout. Celé je to přes evidentní snahu o dobré drama nějaké kostrbaté... Kladně lze hodnotit třeba vhodně zvolenou hudbu. Negativně zmatečnost a snahu co nejvíce postavy proplést. Je to přitažené za pačesy, ale ve výsledku vlastně docela dobrý průměr.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 021 bodů
3.5
Je tam taková spousta všelijakých postav, že se v tom prakticky nedá orientovat, kdo je čí matka, atd. Prostě propletenec, který se jaksi nepovedl. Řada velmi známých a dobrých herců, z nichž mě však nezaujal ani jeden! Čím to asi? Nebude to režijním vedením? Nebo špatným scénářem? Nebo obojím? (Obojí dílo Olgy Dabrowské.) Krkolomné, neobratné.
limeta
limeta
5 180 bodů
6
Množství dějových rovin a zápletek spousty postav dává příslib dobře rozehraného českého drama ze současnosti, ale výsledek zanechává rozpačitý dojem. Je tu položena spousta otázek, film se tváří, že si pohraje s odpověďmi, má spoustu potenciálu, ale odpovědi nedává a stejně tak se chová ke svému žánrovému vyhranění. Jakoby celou dobu hledal, jakým žánrem chce vlastně být.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 835 bodů
5
Trochu moc postav na jeden film, který má být dramatem. Kdyby režisérka zvolila víc nadsázky a nadhledu, mohla to být hořká komedie. Diváci za mnou se sice smáli, ale u scén, které nebyly myšleny jako humorné. Psychologické vykreslení jednotlivých postav je rozkolísané, jednou z nejlépe vystřihnutých je expartner – psychopat (Jaroslav Plesl), zvláště s jeho hláškou vůči drahé choti: „Chtěl jsem naši rodinu chránit dokonce i proti tobě.“ Tomáš Hanák je lehce zkarikovaným slabochem, Vanda Hybnerová hraje jednu z nejméně věrohodných postav, chvíli lesba, což vzápětí popře a nedokáže být bez Hanáka, kterému 16 let nemohla přijít na jméno. Ostatně mezer je tam víc, a zřejmě občas příliš drastický střih ubírá filmu v některých pasážích na srozumitelnosti, přičemž ovšem zbytečně dost prostoru věnuje psychedelickému squatu. Smířlivě pojatý závěr by slušel právě víc té posmutnělé komedii než dramatu, kterým se Cena za štěstí za každou cenu snaží být.
Snekac
Snekac
691 bodů
0
Nemusím nic psát , komentář od Matty vše vystihuje 😄