A jitra jsou zde tichá

69%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7.5
Příběh ženského rudoarmějského oddílu, který operuje mimo hlavní frontu. Celkem dlouho si užívají relativně bezpečného prostřední, než se v okolí objeví oddíl nacistů, kteří chtějí vyhodit do povětší železniční trať. Líbí se mi, že je do filmu pěkně zakomponované představování jednotlivých postav a tak jsem se do filmu pěkně vžil. Popravdě jsem si užil každou minutu a považuji to za velmi dobrý válečný snímek.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Parta dobře vybavených modelek na lovu nacistů v krásné ruské divočině. Úvod je celkem zdlouhavý a nudný, jak se ale přejde k akci, je to o poznání lepší. Rusové teď ty válečné filmy sekají jak baťa cvičky, a docela jim to fakt jde.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Nemám ráda remaky, ale volala mi kamarádka, jestli se na tento film budu dívat, tak jsem se dívala. Napřed jsem si říkala, že ta jednička z roku 1972 byla lepší. Ale postupem času mě film opět „dostal“ a já musím konstatovat, jak jsem konstatovala už u téhož filmu z roku 1972, že nikdo neumí tak točit válečné filmy jako Rusové. Film je točen v krásných lokacích opět s hudbou Romana Dormidošina, dívky jsou také krásné a všechny sympatické. Filmu nechybí ani zvláštní „neamerická“ poetika. Kamera Semjona Jakovleva mi připadala daleko působivější než ta Vjačeslava Šumského z první verze. Kratší stopáž (místo 188 minut 120) filmu rozhodně prospěla! A konečně Pjotr Fjodorov byl hezčím seržantem Fedotem Vaskovem než Andrej Martynov.