A jitra jsou zde tichá

69%
A jitra jsou zde tichá
Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)



Pete69
Pete69
29 898 bodů
7.5
Příběh ženského rudoarmějského oddílu, který operuje mimo hlavní frontu. Celkem dlouho si užívají relativně bezpečného prostřední, než se v okolí objeví oddíl nacistů, kteří chtějí vyhodit do povětší železniční trať. Líbí se mi, že je do filmu pěkně zakomponované představování jednotlivých postav a tak jsem se do filmu pěkně vžil. Popravdě jsem si užil každou minutu a považuji to za velmi dobrý válečný snímek.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Parta dobře vybavených modelek na lovu nacistů v krásné ruské divočině. Úvod je celkem zdlouhavý a nudný, jak se ale přejde k akci, je to o poznání lepší. Rusové teď ty válečné filmy sekají jak baťa cvičky, a docela jim to fakt jde.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Nemám ráda remaky, ale volala mi kamarádka, jestli se na tento film budu dívat, tak jsem se dívala. Napřed jsem si říkala, že ta jednička z roku 1972 byla lepší. Ale postupem času mě film opět „dostal“ a já musím konstatovat, jak jsem konstatovala už u téhož filmu z roku 1972, že nikdo neumí tak točit válečné filmy jako Rusové. Film je točen v krásných lokacích opět s hudbou Romana Dormidošina, dívky jsou také krásné a všechny sympatické. Filmu nechybí ani zvláštní „neamerická“ poetika. Kamera Semjona Jakovleva mi připadala daleko působivější než ta Vjačeslava Šumského z první verze. Kratší stopáž (místo 188 minut 120) filmu rozhodně prospěla! A konečně Pjotr Fjodorov byl hezčím seržantem Fedotem Vaskovem než Andrej Martynov.

Dodatečné informace

Původní název:
А зори здесь тихие... (více)
  • A jitra jsou zde tichá
  • Rusko А зори здесь тихие...
  • Rusko ... a rána sú tu tiché
  • Rusko ...a rána sú tu tiché
  • Rusko As Alvoradas aqui são Tranquilas
  • Rusko Ici, les aubes sont calmes ...
  • Rusko Tak tu cicho o zmierzchu...
  • Rusko The Dawns Here Are Quiet
Premiéra v ČR:
11. 11. 2019
Distributor:
Prima+
Země původu:
Rusko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné