Jsem matka

67%
Jsem matka

Mladá dívka Rugaard je poté, co známá civilizace zanikla, vychovávána v podzemí laskavým robotem jménem "matka" - jeho cílem je obnovit život na zemi. Idylka funguje do chvíle, než se z ničeho nic objeví v bunkru neznámá zkrvavená žena (Hilary Swank), která začne zpochybňovat vše, co Rugaard o světě ví. A to včetně samotné matky...




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 449 bodů
9
V rámci sci-fi žánru naprosto fenomenální příběh s určitou myšlenkou velice impozantně natočený. Děj se odehrává v nějakém podzemním komplexu, kde dospívající dívku v naprosté harmonii života vychovává robot označující se za matku. A jsou tam jen tyto dva. Nikdo jiný. A vše funguje jak má. Dívka dostává patřičné vzdělání a nikde není vidět sebemenší chybička v systému. Jenomže pak se najednou venku objeví jiná žena podivně vypadající a dívčina zvědavost donutí ji pustit i přes zákaz matky dovnitř. A tímto skutkem dostane další vývoj událostí zcela jiný ráz. Vyvolávající otázky jsou postupně zodpovězeny a vše dojde až k šokujícímu odhalení. Myšlenkově, o charakteru robota v rámci pocitů a vůbec celkového emočního lidství, se nepřináší nic nového. Daný děj však přesto není nijak nezajímavý. Svou intelektuální a emoční vizí přináší sci-fi příběh s vysokým konceptem mající patřičnou ambici. Tempo je sice pomalé, ale rozhodně ne nudné. V průměru asi tak každých dvacet minut je nějaký zvrat či konflikt. Vizuální efekty jsou na nejvyšší úrovni a i hudební doprovod vše podkresluje tak, jak má. Snímek se brání lecjakých složitostí a drží se spíše jednoduchého schématu, což ale bohužel zapříčiňuje přílišnou předvídavost. I tak je nejen po vizuální stránce působivý.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
6
Další klon Ex Machina. Koncept velmi dobrý, ale nedůsledně provedený, plný situací, kde chování postav, včetně nadlidské inteligence, nedává pořádný smysl.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Malé nenápadné scífko o jedné holčině (výborná Clara Rugaard) a androidí mámě. Napjatá atmosféra, dost nepředvídatelný děj a ikdyž ne všechny zvraty a pointy mě ohromily, tak jednoznačně palec nahoru.

Dodatečné informace

Původní název:
I Am Mother (více)
  • Austrálie Jsem matka
  • Austrálie I Am Mother
Premiéra v ČR:
7. 6. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
Austrálie
Tržby:
0,64 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch