Mrazivá pomsta

63%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Akční film hnaný myšlenkou na krevni mstu, chvílemi připomínající dokonce parodii :-) Liam Neeson má tyto role v malíku, ale tentokrát zahrál mstitele amatéra opravdu velmi dobře. Scénář není špatný, docela jsem se pobavil i trošku lacinější gangsterky má snímek v sobě. Film je opravdu osobitý a to oceňuji. 70%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Liam Neeson se mstí. Opět. Tentokrát pěkně na ledu, a i díky tomu prostředí to nakonec působí docela originálně. Ikdyž je to teda remake.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Původní film jsem neviděl, ale musím říct, že Liam Neeson mě nezklamal a režisér Moland zde doufám v Hollywoodu začal a nikoli skončil. Solidní kriminálka ze staré školy s poctivým napětím, skvělými herci, vynikajícím padouchem, mou oblíbenou Emmou Rossum a celkově jsem se bavil. Některé scény jsou hodně přes čáru, ale já se prostě bavil.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Po americké verzi Nedotknutelných dorazil do kin další remake! Tentokrát se předělává nórský film Boj sněžného pluhu s mafií na kterém je zajímavý fakt, že remake v českém překladu známý jako Mrazivá pomsta režíruje stejný člověk jako originál- Hans Petter Moland! A Stellana Skarsgarda v hlavní roli střídá Liam Neeson a já původní film neviděl, takže to má u mně Mrazivá pomsta v podstatě snazší než právě Američtí Nedotknutelní. A jestli něco Mrazivá pomsta dokázala u mně dokázala tak rozhodně to, že mám chuť okamžitě dohnat originál! Mrazivá pomsta je totiž zajímavý film. A dle traileru na originál je až na několik drobností téměř věrný originálu. Ve finále do kin dorazil americký remake, který je ve výsledku bizarní černou komedií a hodně originální projekt právě v rámci Hollywoodu. Mrazivá pomsta je plná humoru, která není pro každého. Do jisté míry ten film chce aby se člověk smál lidem, kteří se dějí ošklivě věci. I v tom sále se ve finále nesmáli všichni a dává to smysl. jelikož Mrazivá pomsta není film pro každého. Celý děj taky není žádnou normální věci a ubírá se směry, který se každému nemusí líbit. Celá nedotaženost děje je vlastně problém: Liam Neeson prostě mstí svého syna a jde přes mrtvoly, do toho se tam objeví dost zajímavých podzápletek (vyšetřovatelka, jak Neeson funguje se svojí ženou v podání Laury Dern, synek hlavního zloducha), které ale nejsou vytěženy tak jak by si zasloužili. Především postava manželky v podání Laury Dern je celkem vyklizená z cesty a je to škoda. Co se týče vizuálních nápadů to ale šlape, Liam Neeson si zase střihl sympatického hlavního hrdinu a a záporák v podání Toma Batemana je tak crazy, že by se mohl Bateman z fleku ucházet o roli Jokera. Vlastně každá postava je zajímavá, třeba poskoci hlavního záporáka jsou snadno rozeznatelní a o každém z nich se něco dozvíme. A i když ve finále dostanou co si zaslouží, diváka vlastně začne bavit s nimi trávit čas i když jsou to nelidské svině. Navíc to má zajímavou pointu v tom, že dojde k takové menší válce mezi jedním čistě White-America drogovým kartelem a druhým čistě Indiánským drogovým kartelem. Celé to ve finále dost připomene Wind River od Taylora Sheridana, akorát se to znatelně vydává jiným směrem. A i když je celá ta indánská linka zajímavá, prostě se člověk nezbaví pocitu, že je nedotažená. Mrazivá pomsta je výsledku fajn akčňák, která dokazuje, že když má člověk slušnou vlastní vizi dá se natočit. Je jen škoda, že k plné dokonalosti chybí několik nedotažených zápletek, dějových kiksů a trochu slabší finále. Zkusí Hans Peter Moland natočit i do třetice novou variaci na Boj sněžného pluhu s mafií a zkusí to třeba v Čechách s Karlem Rodenem v hlavní roli? Bůh ví....
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8.5
Solidní, doopravdy solidní americká verze skandinávského originálu. Nemůžu říci zda byla lepší kopie či originál, jsou to stejný filmy, ale vlastně jsou jiný. Tady je Liam
  • Neeson
  • Moland + Aakeson
avenis
avenis
8 145 bodů
9
Co se zprvu zdálo jako jedno z mnoha obehraných dramat stylu oko za oko... se brzo ukázalo v úplně jiném světle. Začátek je opravdu smutný, ale lehce tarantinovské rozvití děje rozhodně nenudí a často donutí k úsměvu, který se s dalšími zesnulými hajzlíky jen stupňuje. S druhou mrtvolkou, která putuje zabalená v drátěné pletivo do divokých vod horského toku, jsem pochopila, že se asi budu bavit. A co mě pobavilo nejvíc? Jména zemřelých mají nad sebou křížek. Žid má nad jménem židovskou hvězdu. Indiáni symbol svého kmene? :) Ale nejlepší je symbol hippie. :D (2.12.2021)
Toren
Toren
5 165 bodů
6
6/10 Hodně svérázný počin, který tak trochu dlabe na dramatičtější tóny (což by se u thrilleru očekávalo) a místo toho představuje pomstychtivého Liama Neesona v černé "skoro" komedii, která do polozmrzlého žánru přináší svěží vítr. Po akční stránce tu bohužel není vůbec nic zajímavého, ale solidně to šlape a péče, jakou tady dostávají vedlejší postavy (jenž moc dlouhou životnost nemají) je úsměvným zpestřením. Pohodička.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6.5
Nakonec jsem si tenhle film a mstícím se otci vyražďujícím vše, co mu přijde pod ruku (i když hodně toho za něj nakonec udělali i sami záporáci) překvapivě docela užila - až na ten úvod se ztrátou syna mi vlastně film přišel v podstatě laskavý a místy i nečekaně vtipný (drogový boss, který řeší dietu svého syna, čtení na dobrou noc z katalogu strojů odklízejících sníh apod.). Navíc samozřejmě Liam Neeson, který neztrácí charisma, a zasněžená horská krajina, která má charisma sama o sobě. Jet na lyže někam, kam se člověk prodere pět metrů vysokou závějí za sněžným pluhem a nebude tam jen umělě zasněžená sjezdovka obklopená zelenými kopci, to mi prostě v dnešní době zní jako sen, takže za mě obrovské plus za místo, kde se film odehrává.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Pěkně už začínám cejtit tu vánoční atmošku. Asi jste se nepoučili, že nemáte Lajně Nýsnů sahat na rodinné kšefty? Pomsta dokáže být pěkně ledová..
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
7.5
Liam Neeson účtuje s mafiány, kteří mu zabili syna. Nebožtíky postupně odkládá do blízké řeky s vysokým vodopádem, takže chlapcům chvíli trvá, než si všimnou že parťáci se někam vypařili. Po prvních třech mrtvolkách chlapci začnou podezřívat konkurenční indiánský gang a usnadní tak Neesonovi zabijáckou práci. Zpočátku ryze pochmurné, postupně naštěstí přibývá černohumorných hlášek a absurdních situací, přičemž nikdy nechybí lidský prvek. Což funguje velmi fajn, jelikož se mísí nekorektnost s člověčenstvím v solidně fungující kombinaci.