Mrazivá pomsta

63%
Mrazivá pomsta

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Ent.)




Recenze: Mrazivá pomsta

Kinobox.cz
80%

Děj filmu se ubírá velmi bizarními a nepředvídatelnými cestičkami (například celá podzápletka s Neesonovým bratrem, který se vyzná ve světě zločinu), ale výsledný dojem je příjemně konzistentní, celé to absurdní šílenství má jakýsi řád a drží (většinou) pohromadě. Trochu podobnou atmosféru mělo Fargo bratří Coenů. Koneckonců, i ve zdejším sněhu případ vyšetřuje policistka, která ví, co dělá, a na kterou si nikdo jen tak nepřijde.


Pete69
Pete69
31 382 bodů
7
Akční film hnaný myšlenkou na krevni mstu, chvílemi připomínající dokonce parodii :-) Liam Neeson má tyto role v malíku, ale tentokrát zahrál mstitele amatéra opravdu velmi dobře. Scénář není špatný, docela jsem se pobavil i trošku lacinější gangsterky má snímek v sobě. Film je opravdu osobitý a to oceňuji. 70%.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
4
Oproti originálu v tom nevidím žádnou přidanou hodnotu. Ale koho jiného si vybrat pro pomstu, než Liama Neesona. Záporák naprosto plochej - vůbec se nedá srovnat se záporákem z Boje sněžného pluhu s mafií, Pål Sverre Hagenem. U závěrečných titulků mě pobavil seznam herců "in order of disappearance", chch. Jinak je to ale chabá kopie povedeného původního filmu.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
6
Liam Neeson se mstí. Opět. Tentokrát pěkně na ledu, a i díky tomu prostředí to nakonec působí docela originálně. Ikdyž je to teda remake.

Dodatečné informace

Původní název:
Cold Pursuit (více)
  • Norsko Mrazivá pomsta
  • Norsko Cold Pursuit
  • Norsko Hard Powder
  • Norsko Sang Froid
  • Norsko Un uomo tranquillo
  • Norsko Venganza bajo cero
Premiéra v ČR:
21. 2. 2019
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
Norsko, Kanada, USA, Velká Británie
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
76,42 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Mrazivá pomsta je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch