Potomek

61%
Potomek

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)




Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Není to moc děsivý horor, ale něco do sebe má a jako celkem jsem si to celkem užil. Reinkarnace a vtělení masového vraha do těla dítěte.. nic originálního. Na druhou stranu to prostě funguje. Bohužel výkon hlavního dětského hrdiny za povedený nepovažuji, ale s dětmi je to vždy tak nějak na houpačce a jen génius zahraje takovou roli v osmi letech uvěřitelně. Slušné.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
I takto se dají dělat filmy. Vezme se starý scénář, udělá se v něm několik patřičných okrajových změn a natočí snímek, o kterém se nikdo nevyjadřuje, že by se mohlo jediným náznakem jednat o remake. Tento snímek je takovým příkladem. K danému příběhu posloužil scénář ze snímku z roku 1973 ´Vymítač ďábla´. Posedlý chlapec zůstal zachován, jen je ovládám zcela někým jiným. Není tajemstvím, že je děj pro zásadní změnu založen na reinkarnaci. Změna je také u rodiče, který je v zájmu všeho dění. Zde to není otec, jako ve zmíněné filmové předloze, ale matka. Jinak je dějový vývoj zcela totožný od začátku do konce. Takže diváci znající hororovou klasiku budou s přehledem předvídat každé následující dějství. Snímek je však v rámci žánru velice povedený. Budování strachu a nejistoty se pohybuje na nejvyšších příčkách a tak napětí by se dalo krájet. Jason Robert Scott, který se už ukázal ve snímku z roku 2017 ´To´, ve své roli zazářil a potvrdil své herecké schopnosti. Co se jeho týče, pokud ho herectví bude bavit, máme se u něj ještě na co těšit. Stopáž se drží hodiny a půl, avšak na vyjádření psychopatie to zcela postačuje. Děj tak není zbytečně natahován a vyvíjí se plynule a zarytě. Ale bohužel, film si nejvíce užije generace neznající právě onoho Vymítače ďábla. A snad i divák toto dějové spojení nepoznající.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Takhle, bylo mi u toho tak nějak nepříjemně, což je asi dobře. Nevím. Ale je fakt, že tady nebylo nic jinde neviděného, a až moc často jsem si říkal, že mi to celé připadá jak nějaký upgrade panenky Chucky. Mít to lepší závěr, nebo prostě ne tak klasicky blbý, vyzní to celé asi líp.

Dodatečné informace

Původní název:
The Prodigy (více)
  • USA Potomek
  • USA The Prodigy
Premiéra v ČR:
7. 2. 2019
Distributor:
Forum Film
Země původu:
USA, Hong Kong
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
6 mil. USD
Tržby:
21,15 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Potomek je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch