Chvilky

61%
Chvilky
Plakát traileru

Mohlo by se zdát, že Anežčin život patří celé její rodině, jen ne jí samotné. Mladá žena se snaží vyjít všem vstříc, postupně ale ztrácí to, co je nejdůležitější: sebe samu. Suverénní debut citlivě zachycuje nástrahy rodinného života, které komentuje s humorem, pochopením a neobyčejně vyvinutým citem pro situace, které zažíváme tak často, až si je ani nejsme schopni uvědomit. (MFF Karlovy Vary)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Velmi zajímavý snímek, ve kterém mě překvapila Jenovéfa Boková, která zahrála svou roli brilantně. Ve filmu se toho moc nenamluví, ale stojí za to. Příběh mladé ženy, která neumí říci ne a řeší trápení svých blízkých, ale nikdo nevidí, že ona sama potřebuje pomoc.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Vidím, že režisérka natočila před pěti lety studentský film se stejným jménem, tak se pouštím do sféry dedukcí a tipuju, že tenhle scénář od té doby pilovala, každé slovo vyvážila zlatem, a vložila do toho veškerou energii. Což může být dobře, ale tady není - tomu filmu chybí nějaký plynulost a přesvědčivost, každé slovo čpí záměrem. Jako příklad jde uvést, že dcera s psychicky narušenou mámou je překvapená, když po ní máma chce, aby si ruce utřela do konkrétního ručníku, ačkoliv jde zjevně o její zvyk. Jde o jasnou ukázku toho, že svět filmu neexistoval před jeho začátkem a postavy nemají žádnou paměť. U filmu, který by zjevně chtěl být tak moc intimní a ze života, to je problém. Místy jsem se nahlas smál lopotné snaze dialogů obsáhnout toho tolik najednou a brutálně mlátit diváka do hlavy jemnými nuancemi a dvojsmysly, aniž by fungovala elementární logika. Je to přemyšlené a nedomyšlené zároveň. A navrch to nemá bohužel sebemenší cit na to, jak lidi mluví (když začne kamioňák náhodně přepínat mezi dlaždičskou mluvou a improvizovanou poezií, je to fakt wtf), aniž by z tohohle zcizení něco vytěžil. Celou dobu se to pohybuje v jakémsi limbu ne dost silné tragédie a ne dost přesvědčivého dramatu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Každý chvilku tahá pilku. Jenoféva výborná, ale ten film bez děje mi prostě nesedl. Chvilky jsou jen takovou sbírkou návštěv mladé holky, která očividně vůbec není v pohodě...a vlastně nevím, co si z toho jako mám odnést.

Dodatečné informace

Původní název:
Chvilky (více)
  • Česká republika Chvilky
  • Česká republika Moments
Premiéra v ČR:
22. 11. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch