Gauguin

62%
Gauguin

Nekompromisní vizionář Paul Gauguin opouští Paříž, rodinu i přátele a v roce 1891 se usazuje na exotickém ostrově Tahiti, aby zde načerpal inspiraci pro své obrazy v divoké a neposkvrněné přírodě. Zdánlivý ráj se ale mění v místo samoty a chudoby, na němž Paul zápolí s podlomeným zdravím, odmítnutím i pochybami. Poznává zde ale takové domorodou krásku Tehuru, která se stává jeho ženou i múzou. Film Edouarda Deluca je výpravnou, přitom ale meditativní sondou do duše vášnivého a problematického génia. Dominuje jí naprosto strhující, intenzivní výkon Vincenta Cassela. (Filmeurope)




Milena107
729 bodů
10
Film se natáčel v Sabinově, protože tam filmaři nalezli místo, které přesně odpovídalo scénáři, tedy slavné korzo, které hraje ve filmu klíčovou úlohu. Velkou výhodou bylo zejména to, že se v Sabinově od války nic nezměnilo, takže měli filmaři reálné exteriéry bez viditelných stavebních úprav. Jedinou změnou byl pomník obětem druhé války uprostřed náměstí, takže ho filmaři zakryli dřevěnou konstrukcí. Natáčelo se od poloviny května do konce srpna 1964
musty
musty
89 bodů
9
Film určený spíše pro menší kinosály, spíše nemainstreamově zaměřené. Obraz života umělce na ostrově Tahiti, kde čerpá inspiraci pro svá umělecká díla. Zajímavý snímek, u kterého se budete od začátku do konce bavit.

Dodatečné informace

Původní název:
Gauguin - Voyage de Tahiti (více)
  • Francie Gauguin
  • Francie Gauguin - Voyage de Tahiti
Premiéra v ČR:
10. 5. 2018
Distributor:
Filmeurope
Země původu:
Francie
Tržby:
3,39 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění