Upgrade

81%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
naineko
naineko
1 542 bodů
4
Jak jsem psal už jinde: Takové Ex Machina déjà vu. Zajímavý nápad, v základu pěkně vykreslený svět, jednotlivé scény kvalitně odvedené. Jen to jako celek prostě nefunguje, až příliš často selhává byť jen základnější logika na úkor plytkých stereotypů a vychází z toho slepenec atraktivního vizuálu.
orionn
orionn
1 289 bodů
10
Aneb jak za málo peněz udělat opravdu kvalitní film. 9/10
lukasopicasso
lukasopicasso
890 bodů
6
Upgrade je akční béčková jízda, která je ještě hloupější než z počátku vypadá. S tím bych avšak neměl sebemenší problém, kdyby se mě ale závěrečná pointa nepokoušela přesvědčit, že scénář není podepřen stupidními myšlenkovými berličkami. Závěr se totiž tváří, že po znalosti pointy do sebe všechno zapadá, ale není tomu tak. Stačí se v tom chvilku šťourat a dojde vám, že vám tvůrci věší bulíky na nos a mnoho věcí, které se jevily, že dávají smysl, ve skutečnosti smysl úplně postrádají. A Logan Marshall-Green je kapitola sama o sobě, protože postrádá jakékoliv charisma a jeho herecké schopnosti jsou přinejmenším úsměvné. Tomuto faktu nepomáhá ani to, že z celé hodiny a půl skoro nesleze z plátna. A tohle všechno mě vážně mrzí, protože se snímku rozhodně nedá upřít snaha o vytvoření zajímavě rozpracovaného futuristického světa, správně potemnělá atmosféra a působivý a správně špinavý vizuál, jehož nejsilnějším elementem je nápaditá práce s kamerou. Zklamaných 6/10
Akarot
Akarot
886 bodů
9.5
Čekal jsem miš maš a dostal jsem film, který je prostě super. Myšlenka že lidstvo ovládá vše padla za své, počítač ovládá nás a dělá si co chce, dokonce si vybere i tělo které chce a tvrdí vám, že vám pomáhá najít toho kdo vám ublížil. Za mě překvapení a rozhodně doporučuji vidět tento film.
ob_ver
ob_ver
617 bodů
8
Myslím, že tenhle film má potenciál k tomu, stát se kultovním. Přestože je plný drobných nelogičností, nečinilo mi problém je odpustit, protože se mu jinak daří předat tvůrčí záměr a emoce divákovi. Když se schylovalo k rozuzlení, v duchu jsem si posteskl, že není delší, což se mi stává zřídka. Oceňuji výběr a herecké výkony, líbily se mi účelné efekty, výprava. Vše je vycizelováno jen tak, aby to zdůraznilo a neupozaďovalo hloubku nosného tématu, pointy. Působí na mě jako osvěžující samostatný komiksový sešit, který si rád při sobotním večeru otevřu každý rok.
katie-raijin-bosek
katie-raijin-bosek
501 bodů
9.5
Jedním slovem WOW. Trochu pomalejší rozjezd, ale pak naprostá paráda. Atmosféra spolu s hudbou ve mně evokují Deus Ex (vizuál aut, hexagony, zlatočerná barva). Konec je trochu zvláštní, ale ne úplně nečekaný. Moc se mi líbíl Logan Marshall-Green. Robotí pohyby byly skvělé, hned by mohl z fleku hrát Robocopa. Věřím, že nebylo úplně snadné některé scény zahrát. A jen na okraj, v prní chvíli jsem si myslela, že tam hraje Tom Hardy...tak moc je mu Logan podobný.
Terezie_Terez
Terezie_Terez
475 bodů
9.5
Výborně propracovaný film, který mě nenechal klidnou. Ještě jsem to po skončení musela rozdýchávat. Nápad je to úžasný a velice VELICE děsivě reálný. Že Alexo?
taliz
taliz
257 bodů
7.5
film mi nepřijde jako horor, asi by mohl pro tento typ filmů vzniknout nový žánr. Je brutální a násilny. Pomalý a lačný začátek střídá napínavá akce jehož vyvrcholení je až v samém závěru filmu. Chce to teda i žaludek na tento typ filmu a vícekrát se na něj člověk nepodívá.
NØSLEEP
NØSLEEP
253 bodů
9
Upgrade má v sobě úžasnou akci, skvělou kameru a slušný příběh, který je obohacen obstojným koncem. Za zmínku stojí také výkon hlavního protagonisty Greye, kterého ztvárnil Logan Marshall-Green. Ten si mě svým výkonem naprosto získal a ukradl si snímek pro sebe.
  • Akce
  • Kamera
  • Logan Marshall-Green
  • Relativně předvídatelný příběh
Morra
235 bodů
8.5
Výborný sci-fi snímek s originálním námětem. Až se nabízí otázka jestli nás v budoucnu nemůže potkat to samé. Začátek byl sice trochu volnější,ale později film nabere na obrátkách a začne to pravé maso. Logan Marshall-Green navíc opravdu připomíná Hardyho a jeho výkon stál za to.