Upgrade

81%

Zajímavosti 20

  • Grey řekne policistovi, aby použil paralyzér, aby Stema porazil. Stem se proti němu nebrání (přestože by tomu mohl snadno zabránit, jak se ukázalo v mnoha soubojích v průběhu filmu).
  • Chvíli před vypnutím - v časově kritické scéně Stem požádá Greye, aby si na ruku zapsal dlouhou adresu URL, kterou má Grey problém stíhat. Dávalo by větší smysl, kdyby Stem převzal kontrolu nad jeho rukou a "vytiskl" URL sám, jak už předvedl, že to umí, dříve ve filmu.
  • Během scény honičky na dálnici mezi Greyem a Cortezem můžete vidět nad hlavou dopravní značky, které jsou obrácené špatným směrem. Je to proto, že v Austrálii, kde se Upgrade natáčel, jezdí auta po levé straně, a protože se film odehrává v USA, musela auta jezdit v protisměru. Také si můžete všimnout, že když Grey míjí modrou značku VicRoads Help Phone, je obrácená špatným směrem pro provoz na RHS.
  • Když Grey zvrací, je vidět, jak se jeho nohy mírně pohybují v agónii, přestože je kvadruplegik.
  • Stem požádá Greye, aby mu nakreslené tetování podržel před očima a přečetl mu ho. Stem však již má obrázek (protože ho nakreslil) ve své paměti, takže nebyl žádný logický důvod ho znovu skenovat za účelem přečtení.
  • Během automobilové honičky se minimálně dvakrát objeví stejné dopravní značky nad hlavou (nejzřetelněji jedna s nápisem "3 1/2" v pravém dolním rohu).
  • Ve filmu se objevuje odkaz na společnost Cobolt - špičkovou vojenskou protetickou firmu, která zaměstnávala Ashu a poskytla několik pokročilých "vylepšení" používaných zabijáky, včetně optických implantátů. V dalším filmu Leigha Whannella "Neviditelný muž" (2020) je Cobolt hi-tech optická společnost založená Ceciliiným násilnickým exmanželem Adrianem Griffinem. Vzhledem k tomu, že se oba filmy odehrávají s odstupem několika desetiletí, je pravděpodobné, že se v tichosti odehrávají ve společném vesmíru a že obě iterace Coboltu jsou stejnou společností v různých dobách.
  • Děj filmu se odehrává v USA, ale natáčel se v Austrálii. Přibližně v čase 5:45 je v sekvenci, kdy Grey nechá Ashu, aby ho následovala do domu Erona Keena, ze vzduchu vidět Bolteho most přes řeku Yarra v Melbourne. Provoz na mostě jede po pravé straně silnice, stejně jako v USA, ale místo toho, aby most zablokovali a nechali řídit dopravu pro záběr, jeli po mostě po levé straně, jako byste jeli v Melbourne, a jednoduše obrátili obraz. To lze dokázat, pokud si stejný úhel záběru vytáhnete v mapách Google. Nicméně v další scéně, kde obě auta jedou po zvlněné venkovské silnici, jedou skutečně po pravé straně silnice. Je to dokázáno, protože když vyjíždějí na vrchol kopce, namalované čáry na silnici ukazují přerušovanou čáru pro provoz jedoucí do kopce (bezpečné předjíždění) a plnou čáru pro provoz jedoucí dolů (není bezpečné předjíždění). Ve skutečnosti by to bylo naopak.
  • Policejní vůz ve scéně honičky vypadá jako upravená verze sedanu Renault Talisman, který se v USA neprodává. Má také řízení vlevo, což znamená, že se nejedná o australský model.
  • Scéna dálniční honičky mezi detektivem Cortezem a Grey Tracem se natáčela na 1 km dlouhém úseku dálničního obchvatu Craigieburn/Hume Fwy v Thomastownu ve státě Victoria, AU. Světelná stěna, která je ve filmu vidět, je výrazným prvkem silnice a nachází se na posledním úseku při cestě na jih těsně před křižovatkou Metropolitan Ring Road.
  • Přestože se příběh odehrává ve Spojených státech, film byl natočen v Austrálii, o čemž svědčí i značka mezistátní dálnice během policejní honičky.
  • Během jednoho ze sledovacích záběrů nad městem jsou sídla obou společností Vessel a Cobalt vidět několik bloků od sebe.
  • Na čipu běží Linux, jak ukazuje příkaz pro vypnutí "sudo shutdown -h now", který je třeba brát jako vtip.
  • Jednou z posledních sad čísel, které STEM požaduje, aby Grey zapsal, je "23,976", což je odkaz na přesnou standardní snímkovou frekvenci filmu.
  • Film byl hodně srovnáván s jiným filmem z roku 2018, Venom (2018), ale Leigh Whannell řekl, že před napsáním filmu komiksovou postavu neznal. Zajímavé je, že hlavní herci obou filmů, Logan Marshall-Green a Tom Hardy, jsou si nápadně podobní.
  • Když Grey vchází do bytového domu, aby našel "Jamieho", zastaví se u několika bytových bzučáků. Na jednom z nich je napsáno "J. Wan" - James Wan je hlavním spolupracovníkem Leigha Whannella už od prvního filmu "Saw (2004)".
  • Film se původně jmenoval "STEM", což web Movie Insider uvádí jako samostatný film Upgrade.
  • Natáčení začalo v březnu 2017 v rodném městě Leigha Whannella v Melbourne a trvalo 30 dní.
  • V jednom okamžiku sekvence budování hackerského domu je na jedné ze stěn namalovaná panenka z filmu Saw (2004). Leigh Whannell, režisér tohoto filmu, napsal také scénář k prvnímu celovečernímu filmu Saw (2004).
  • Během bojových scén kamera často sleduje Greye tak, aby zůstal uprostřed záběru. Podle režiséra Leigha Whannella toho bylo dosaženo tím, že herec Logan Marshall-Green někde ukryl telefon, na který se pak kamery mohly napojit a sledovat ho s co největší přesností.