Kluci z hor

56%
Kluci z hor

Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem /M. Dejdar/, které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a "moci" přátelství. To je vystaveno posléze zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)



Scénář:

Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Moc pěkný film. Geniální výkon Jiřího Lábuse, ke kterému sedl i Martin Dejdar, kterého nepovažuji za dobrého herce, i když je to sympaťák. Příběh je neotřelý a kdyby to šlo s českým filmem alespoň takhle, tak by to bylo fajn. Tomáš Magnusek příjemně překvapil.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Úžasný film! Všem ho doporučuju. Jiří Lábus by za roli mentálně postiženého Emila měl dostat snad nějakou cenu! Ale i Martin Dejdar byl vynikající. A všichni. Zajímavé bylo obsazení Václava Neckáře do role faráře a Jiřího Korna do role psychiatra v blázinci. Dlouho jsem vůbec nechtěla uvěřit, že je to on! Z žen byla asi vůbec nejlepší Emma Černá jako Anežka. Velice vhodně a pěkně celým filmem provázela hudba Veroniky Černé a Lukáše Černého. Tomáš Magnusek zde příjemně překvapil a jeho herecký výkon (starosta obce) byl též výborný.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
2
Bart Simpson zachraňuje Marge Simpsonovou. Směšný film, který si hraje na drama a humanistické umění. Nesmysl po stránce medicínské, psychiatrické, právní, bez jasných motivací jednotlivých postav. Nikdy jsem Jiřího Lábuse neviděl hrát tak špatně.

Dodatečné informace

Původní název:
Kluci z hor (více)
  • Česká republika Kluci z hor
Premiéra v ČR:
3. 5. 2018
Distributor:
APK Cinema Service
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch