Kluci z hor

56%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Moc pěkný film. Geniální výkon Jiřího Lábuse, ke kterému sedl i Martin Dejdar, kterého nepovažuji za dobrého herce, i když je to sympaťák. Příběh je neotřelý a kdyby to šlo s českým filmem alespoň takhle, tak by to bylo fajn. Tomáš Magnusek příjemně překvapil.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Úžasný film! Všem ho doporučuju. Jiří Lábus by za roli mentálně postiženého Emila měl dostat snad nějakou cenu! Ale i Martin Dejdar byl vynikající. A všichni. Zajímavé bylo obsazení Václava Neckáře do role faráře a Jiřího Korna do role psychiatra v blázinci. Dlouho jsem vůbec nechtěla uvěřit, že je to on! Z žen byla asi vůbec nejlepší Emma Černá jako Anežka. Velice vhodně a pěkně celým filmem provázela hudba Veroniky Černé a Lukáše Černého. Tomáš Magnusek zde příjemně překvapil a jeho herecký výkon (starosta obce) byl též výborný.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
2
Bart Simpson zachraňuje Marge Simpsonovou. Směšný film, který si hraje na drama a humanistické umění. Nesmysl po stránce medicínské, psychiatrické, právní, bez jasných motivací jednotlivých postav. Nikdy jsem Jiřího Lábuse neviděl hrát tak špatně.
Veronika Rada
Veronika Rada
906 bodů
9
Za mně asi nejlepší film Tomáše Magnuska. Silný lidský příběh, výborný výběr herců i ukázka dnešní doby v negližé, to vše jsou velká plus tohoto filmu. Netuším do jaké míry se tento příběh mohl skutečně stát, ale věřím že by mohl jsou místa na která svět zapomíná a potom nechce věřit co vše je možné a co ne. Klobouk dolů a jen tak dál.
Hoptimista
Hoptimista
800 bodů
6
Takhle to dámy a pánové dopadá, když se sejdou studovaní speciální pedagogové, kteří ve škole nedávali moc pozor. Pokud by Kluci (bůh ví proč) z hor měli být realistickým dílem, pak se začínám bát, jak si Tomáš Magnusek představuje fungování státu. O zbavení svéprávnosti rozhoduje pošťačka s vedoucím obchodu a další géniové, no prostě fraška. Nemluvě o spoustě dalších nesmyslů a nejasností, které by se nikdy nemohly odehrát tak, jak se odehrály. Nevím proč, ale já se tím vším stejně bavil. Alespoň to není čistokrevná sračka jako Bastardi!
dis
dis
461 bodů
5
Mohlo to být horší. Pár zajímavých režijních nápadů, dobrá kamera, vynikající Lábus. Ale obsazení Dejdara typově nesedí (herecky taky dost mimo), obecní rada jako ochotnický soubor různých kvalit, melodramatická zápletka (ne že by nebylo možné, jen působí silně nepravděpodobně)... Ale souhlasím, že Magnusek má snahu a učí se :-)
hnidopich
334 bodů
10
Vynikající horor.
Nonynka
22 bodů
9
Film se mi líbil, zápletka mi naopak připadá velmi pravděpodobná. Výběr herců určitě nijak nepohoršuje, ani jejich výkony. Kamera příjemná a režie pana Magnuska dobrá. Je to civilní, lidský film, ničím neuráží, ukazuje obyčejný život, jaký žijí s menšími či většími obměnami stovky rodin.