6 Underground: Tajné operace

63%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
6 Underground dopadl přesně tak jak jsem očekával. Jedná obrovská akce,plno hlášek,krásné ženy a emotivní dialogy,které trhají uši. To vše je klasický Bay,kterého buď milujete,nebo zatracujete. Úvodní automobilová honička patří vůbec k tomu nejlepšímu co kdy bylo možné k vidění v akčních filmech. Hlavně se mi líbilo,že akce měla dopad i na okolní svět. To se totiž jen tak nevidí. Dějové hodně strohé,to se však Bay snaží maskovat akcí a zběsilým střihem až se vám z toho občas zamotá hlava. Reynolds jako hlavní tvář filmu dost baví,ale čekal jsem,že bude víc hláškovat. Ve výsledku se jedná o solidní akční jednohubku,které se však nejspíš nepodaří nakopnout novou sérií ač si pro to dělalo během filmu cestičku.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Ultimátní akce plná průstřelů hlav, rozsekaných aut, parkuru, výbuchů a soubojů. Akce je místy dech beroucí, i když občas téměř jako PC hra. Hodně efektních "zpomalovaček", plytký prvoplánový humor, celkově je dle mého názoru film zaměřen spíše na mladší část populace. Nicméně scénář je dosti plochý.. ale i tak je to skvělá akční podívaná. Vypnout mozek a kochat se přebujelými efekty.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
´Jednotka 6´ je snímek Michaela Baye vyrobený pro Netflix vyprávějící příběh skupiny agentů, kteří dosáhnou spravedlnosti odstraněním krvavého diktátora. Nepracují pro žádnou vládu, nepřijímají žádné rozkazy, jen tak trochu chtějí změnit svět k lepšímu. Takže pozor na ně. Pro Netflix se jedná o druhý nejdražší titul, což je na výsledku hodně znát. K filmovému tvůrčímu vkusu Michaela Baye není co dodat. Má své příznivce i odpůrce a ve své podstatě je něco jako český Zdeněk Troška, byť je samozřejmě zcela v jiných vodách. Všichni ti, co se snažili natočit něco jako oni, vždy pohořeli. Práce Baye je zkrátka skvělá a patřičně velkolepá. A platí to i pro tento snímek, byť nutno uznat, že přeci jen krapet neobvyklý. V podivném prostoru ironie a silných linií vytvořil žánrové filmové dílo schopné zachovat trochu nejednoznačnosti s ohledem na jeho vizuální formu. Tady vzniká otázka, na kterou nejen divák marně hledá odpověď. Bere to Bay ještě pořád vážně nebo si už dělá legraci z jednoduchosti svého tvůrčího potenciálu? Tentokrát je to od něj, v oblasti akčního popcornového žánru, hodně těžký kalibr, který jen tak leckdo nedokáže plně vydýchat. V oblasti komiksových snímků není něco takového nijak neobvyklé, ale v tomto případě se skutečně jedná o nálož hodně silnou přečnívající jakékoliv akční snímky tohoto druhu. James Bond? XXX? Mission: Impossible? A co A-Team? Tak to ani náhodou. Jednotce 6 nikdo nesahá ani po kotníky. Méně emocí, více výbuchů. Tak zní vizionářské motto režiséra, který nám rád nabízí to, co chce, a co chceme my. Zkrátka a dobře, Michael Bay pro nás natočil zábavnou akční show nemající ve světě filmu obdoby. Nic než popcornová akční zábava s hodně velkým P. A přesně takto, a ne jinak, je potřeba tento snímek brát.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Bay má řemeslo pořád v malíku jako málokdo. Ta úvodní honička to jasně dokazuje. Jenže zároveň mu asi ta Netflixovská volnost uškodila, protože 6 underground vypadá jak hodně drahý pilot docela nezajímavého seriálu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Hlasité, uřvané, prázdné a naprosto s prominutím debilní nic. Ukázka toho, jak se dají vyhodit z okna 3 miliardy korun. Proč natáčet nesmyslné scény v nádherné Florencii v Palazzo Pitti, když z nich čiší kašírovanost a nenápaditost? A přiznám se, že kvůli Florencii jsem se na to díval. A bože, já se tak nudil!!! Scénář nestojí za nic, rádoby efektní scény jsme viděli mnohokrát, herci jsou prkenní, scénář je jak od třináctiletého kluka po lobotomii a po skončení závěrečných titulků na to celé zapomenete. Michael Bay býval před dvaceti lety opravdu dobrý filmař, ale dnes je to manýra. Předpokládám, že bude tento film sólovým kiksem, protože původně to bylo ohlášeno jako trilogie.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Micheal Bay opäť nesklamal a priniesol film s neutíchajúcou akciou, pri ktorej budete s napätím očakávať, čo za absurdity vám tento obskúrny režisér ešte dokáže predviesť. Pohodlne sa usaďte, je tu toho plný repertoár. Jeden z mála filmom, ktoré Bay už od základu prezentuje ako bezmozgovú akciu, ktorá nemá v sebe ani štipku inteligencie či ohľaduplnosti. Ak by pán Bay točil len takéto filmy a nezahadzoval by čas brakmi ako Armageddon, myslím si, že by nebol v mojich očiach takou kontroverznou postavičkou. Len škoda, že svoj talent cez 10 rokov premrhával s Transformermi. Nič to, ale nemení na tom, že sa tento film podaril a zabaví vás aj na niekoľkáte pozretie. Môžem len odporučiť...
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
0
Ztělesnění toho nejhoršího z představy nesnesitelného amerického akčňáku. Nepřehledná akce, nezajímavej děj, postavy by udělaly líp, kdyby nemluvily, hnusná hudba... Bože to byl brak.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
5
Vzpomínáte si na dobu, kdy se všichni snažili napodobovat Bayův styl a byla to hrozná otrava? Tak tady se Míša zase snaží (bůh ví proč) připomínat střihem, záběrováním i skladbou pozdního Tonyho Scotta a... no víte, jak to s kopiemi bývá, ne? Cením Míšův pokus o návrat ke kořenům, kde se nebál jezdit po mrtvolách a napětí narušoval dvojicí šukajících krys. Jenže 6 underground nemá o moc víc než vztyčený prostředníček vůči poslední Bayově family-friendly tvorbě. Dějově je to jeden velký bordel, který se složitou střihovou skladbou snaží maskovat to, že tu moc k vyprávění není. Vlastně se dobrou třetinu filmu jen něco exponuje, což je téměř pekelná formule. Medailonky jednotlivých hrdinů nevýrazné a vůbec to má v rámci struktury až příliš společného s dějově podobně přebordeleným, a přitom vnitřně vyprázdněným Sebevražedným oddílem. Úvodní akce fajn, ale neustálé teleportace mezi lokacemi mi narušovaly její průběh. Navíc si pravidelně dopřávám vzrušující jízdu s Roninem, oproti němuž je akce ve Florencii sice prosluněnější, ale prosta skutečného napětí. Ono se ostatně obtížně sžívá s postavami, které mají být v napjaté situaci, ale současně mají potřebu pořád něco hláškovat a tvářit se nad věcí (hlavně u Reynoldse to boří veškerý pokus o nějakou hloubku jeho hrdiny). Nejpřekvapivější je úvodní "náraz" ve stylu první Mission: Impossible. To byl fajn blafák. Ale pak už se jen únavně skáče tam a zase zpátky, představuje se plejáda nezajímavých postav a občas se Bay připomene v hezky nasnímané akci. I ta má ale rezervy - zrychlení střihem není u Baye nic nového (klipař klipařem zůstane), ale třeba v případě parkourových montáží to úplně ničí veškerý jejich potenciál (podobně jako u Jackieho Chana je v takové akci jediné smysluplné řešení nepřerušovaný celek). Herecky nejsympatičtější Mélanie Laurent a Ben Hardy. Obsahově nůďo s pár nápady. A formálně takové nijaké. Věřím, že Tony Scott by hrdinům (a vlastně i celku jako takovému) dodal styl, který by miliardářovu sebevražednou misi prodal. Míša to nedal.
avenis
avenis
8 151 bodů
5
Asi paródyja nebo co... Akční scény dohnané ad absurdum, střihy, že by z toho epileptik nepřestal záchvatit, občas i vtipné. No, nemůžu říct, že bych se nebavila, ale bylo to hodně divoké. Nejvíc hodnotím Bena Hardyho, protože zelené pozadí nezelené pozadí, ty jeho parkour scény jsou boží. (25.2.2021)
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
8
Pro mě nejnašlápnutější akčňák tohoto milénia. John Wick se může jít zahrabat.