Saljut-7

76%
Saljut-7
Plakát traileru
Studená válka je v plném proudu. Američané a Sověti soupeří v dobývání vesmíru. Sovětská orbitální stanice Saljut-7 ztrácí v nejnevhodnější moment kontakt se střediskem a hrozí její nekontrolovatelný pád. Tomu je třeba zabránit. Jediný muž schopný na rotující stanici přistát má ale všechny lety do vesmíru zakázány kvůli negativnímu psychiatrickému posudku. Budou sovětští vědci ochotni překročit některé z předpisů a zabránit katastrofě, nebo se naopak nebudou rozpakovat nad možnými lidskými obětmi? Pokud se vám líbil snímek Gravitace (2013), je Saljut-7 sledující skutečné události spojené osudem stanice Saljut-7 filmem přesně pro vás. (Future Gate)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Během sledování se nejde neubránit porovnání s Gravitací,protože buďme upřímní Salyut-7 je takovou Ruskou odpovědí na téma kosmonautiky. Zatímco Gravitace byla audiovizuální pecka,tak příběhově mne příliš nebavila. Jenže Salyut-7 je jednak výborný po technické stránce (záběry z vesmíru jsou dokonalé),tak velmi kvalitní po stránce námětu,který vychází ze zkutečných událostí. Je zcela jasné,že se spousta událostí zveličila a více zdramatizovala ve prospěch napětí a získání sympatií k hlavním hrdinům. Snímek jsem si užil a musím uznat,že Rusko urazilo pořádný kus filmařské cesty.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Skvělá podívaná. Jak píše Brenan, nelze nesrovnávat s Gravitací a právě proto musím dát snímku více, než Gravitaci, protože Saljut mě bavil neskutečně. Skvělé zpracování vesmíru, navíc příběh napsal sám život a tvůrcům se z něj podařilo vytěžit maximum. Trošku mě mrzí, jak sovětští soudruzi na velíně byli dosti američtí a trošku to ubíralo na autentičnosti. Závěr byl také trošku Hollywoodský, ale to si asi doba žádá. Tyto dvě vady na kráse mi brání dát snímku 100%, protože jinak jsem byl filmem doslova pohlcen.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Silné ruské scífko, které ostudu svým idolům (Gravitace, Marťan) rozhodně nedělá. Místy možná hollywoodské až moc, ale to se dá s úsměvem přežít.

Dodatečné informace

Původní název:
Saliut-7 (více)
  • Rusko Saljut-7
  • Rusko Saliut-7
  • Rusko Salut 7
  • Rusko Salyut-7
  • Rusko Salyut 7 - La storia di un'impresa
  • Rusko Salyut-7: Tödlicher Wettlauf im All
Premiéra v ČR:
29. 1. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
Rusko
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
13,77 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná

Powered byJustWatch