Odnikud

72%
Odnikud

Život Katji se otřese v základech, když při bombovém útoku přichází o syna a manžela. Rodina a přátelé se jí snaží být v těžkých chvílích oporou, Katja ovšem nemůže jít dál s vědomím, že vrazi její rodiny chodí beztrestně po svobodě. V hlavní roli thrilleru Fatiha Akina o pomstě a spravedlnosti exceluje Diane Kruger, v hlavní soutěži festivalu v Cannes oceněná za nejlepší ženský herecký výkon. (Aerofilms)




Recenze: Odnikud

Kinobox.cz
60%

Odnikud je psychothriller, který nemá úplně jasno v tom, jestli chce být kriminálním dramatem (což se mu vůbec nedaří), příběhem spravedlivé pomsty (což se mu chvílemi daří, chvílemi ne), nebo subjektivní sondou do rozpoložení zdrcené ženy (což se mu daří podstatně lépe, především díky Krugerové).


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Snímek stojí na úžasné Diane Kruger,která předvedla úctyhodný herecký výkon. Vůbec jsem netušil jaká vlastně talent se v ní skrývá. Námět je výborný a ukazuje sociální problémy dnešní doby. Nejvíce mne zaujali a bavili scény ze soudního procesu ve kterých nebylo nouze o pořádně hutnou atmosféru a hromadu emocí. Konec mi přišel už trochu přitažený za vlasy,ale i tak jsem spokojený. Německá kinematografie je na vzestupu a Odnikud to jen potvrzuje.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Velmi dobrý příběh, ale zpracování mě nedostalo. Film má myšlenku, pozvolný vývoj, ale prostě mě neupoutal natolik, že bych zhltnul na jeden nádech. Prostřední část, která se odehrávala u soudu, mi osobně přišla dosti odfláknutá. Nadprůměrný snímek, ale do křesla mě nepřipoutal. 65%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Extrémně čisté drama, kde o vině a nevině není pochyb na úrovni, kdy právník obviněných je zlá karikatura, jaké jsem si nemyslel, že se ještě mohou objevovat. Procedurálně to funguje jen s ohledem na značnou redukci (zcela chybí přítomnost médií). Nicméně herecky a co do gradace je to podařené a vzhledem k černobílému pojetí je vlastně obdivuhodné, že výsledek umí strhnout.

Dodatečné informace

Původní název:
Aus dem Nichts (více)
  • Německo Odnikud
  • Německo Aus dem Nichts
  • Německo In the Fade
Premiéra v ČR:
4. 1. 2018
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Německo, Francie
Tržby:
0,32 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Odnikud je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch