Okja

71%
Okja
Korejský film Okja z produkce Netflixu vypráví o mladé dívce Mije, která žije v horách Jižní Koreje a má hluboké pouto se svým obřím, geneticky modifikovaným prasetem Okjou. Jejich idylický život je narušen, když mocná mezinárodní korporace Mirando Corporation, vedená charizmatickou, ale vypočítavou Lucy Mirando, rozhodne, že Okja je ideální kandidát pro jejich novou GMO potravinářskou kampaň a unese ji do New Yorku. Mija se vydává na odvážnou misi přes celý svět, aby zachránila svého přítele. Na své cestě se setkává s různými skupinami lidí, včetně aktivistické skupiny za práva zvířat vedené charismatickým Jayem, která se snaží odhalit temnou stránku potravinářského průmyslu a zastavit korporaci v jejich plánech.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Okja je v první řadě příběh o síle přátelství mezi dívkou a geneticky upraveným prasetem. Navíc v sobě nese jasné poselství,které nám danou problematiku ukazuje jen z pohledu ochránců zvířat. Pokud tedy milujete maso,tak občas nebudete moc chápat proč se v danou chvíli chovají postavy tak a tak. Jak ve snímku správně zazní,všechno je to jen byznys. Co se mi však líbilo bylo finále,které je velmi smutné a nic nezkrášluje. Herci jsou dobří a to hlavně Tilda Swinton ve své dvojroli a Jake Gyllenhaal jako "milovník" zvířat. Myšlenka filmu je vážně silná a rozhodně je stále na pořadu dne,ale její samotné zpracování mne moc nebavilo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Snowpiercer byl možná dokonce ještě o kus horší v tom, že jako alegorie byl mnohem děravější a nefunkčnější, ale zato byl efektnější. A co naplat, to má svojí váhu. Je to bohužel moc obyčejné.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Zatím nejslabší a filmařsky nejméně podnětný Džun-ho Pon, s jakým jsem měl tu čest. Balancování na hraně závažného eko-argumentu a bizarní komedie s pomateným Gyllenhaalem a šišlající Tildou Swinton se mi bohužel nejeví nijak sofistikované a navzdory tomu, že se opět jedná o autorsky laděný počin s výrazným rukopisem, musím tentokráte palec obracet lehce dolů. Nejvíce mě pobavila groteskní akční scéna podbarvená mou oblíbenou Annie's Song od Johna Denvera. Prasátko bylo také roztomilé, ale nemohl jsem se ubránit pocitu, jak parádní by z něj byla prosincová zabijačka. :/

Dodatečné informace

Původní název:
Okja (více)
  • Jižní Korea Okja
  • Jižní Korea 옥자
  • Jižní Korea Окча
Premiéra v ČR:
28. 6. 2017
Distributor:
Netflix
Země původu:
Jižní Korea, USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch