Skleněný

65%

Komentáře a recenze 50

Dle počtu bodů
Alism
Alism
1 262 bodů
3.5
Je to bohužel přesně tak špatné, jak jsem se obávala. První polovina je uspávací a druhá sice trochu svižnější, ale na mistrovské pointy už se bohužel nehraje. Prostě to jen nějakou pointu má, ale takovou, že nazanačení dalších pokračování opravdu nepotěší.
Schovánek
Schovánek
1 106 bodů
7
Z celé trilogie asi nejslabší díl, ale stále poměrně dobrý.
lukasopicasso
lukasopicasso
890 bodů
4
Nad Shyamalanem tímto lámu hůl. Po nápaditém a precizně filmařsky zvládnutém Split jsem věřil v jeho návrat do první ligy, ale Glass mě rychle s mými očekáváními vrátil na zem. Jediným plusem filmu jsou totiž herci, kteří odvádějí slušnou práci (je radost po tak dlouhé době vidět Willise na stříbrném plátně), ale k čemu to je, když je scénář tak šíleně hloupý a překombinovaný ve snaze nás překvapit různými dějovými twisty, čímž je ale naopak plný nelogických nesmyslů v každé druhé scéně. Nehledě na to, že je to naprostá nuda, jsem ochoten uznat, že Glass má pár výtečných nápadů a myšlenek, ale nejsem schopen překousnout, jak s nimi Shy tupě a bez respektu nakládá. Vizuál je laciná televizní trapnost a jen podtrhuje tento směšný pokus o sequel. Jako zakončení výtečně rozjeté trilogie to imho bolí jako pořádný kopanec do koulí. Kéž by se Unbreakable se Split nikdy neprovázal... 4/10 (Unbreakable series: Unbreakable 9/10 Split 7/10)
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
8
Skvělé završení Shyamalanovi trilogie. Po Vyvoleném, Rozpolceném přichází pan Skleněný. Asi jen málokdo, čekal, že se po Vyvoleném dočkáme ještě dvou pokračování, které rozkryjí celý příběh ve své celistvosti a ukáží nám ještě mnohem více. Více identit i více z celého pozadí. Za mě určitě palec nahoru a mohu Skleněného jen doporučit :o)
Sir.Hovado
Sir.Hovado
452 bodů
6.5
Je to od Shymalana facka, ale nakonec převažují pozitivní pocity. Jen teda by si mohl najít druhý tým na akční scény. Na ty je fakt utrpení se dívat.
daisyna
daisyna
279 bodů
8
Kdo nevidel predchozi asi mu to nic nerekne, ale za me dobry vysledek
ellegun
ellegun
203 bodů
9
Mě to takhle stačí. Co by se dalo vyčíst, si dokážu v hlavě hravě něčím dovysvětlit. Žánrově je to jeden to nejlepších filmů ( trilogie ). Snad jen dodám že co předvádí MCA je herecký koncert a taky poslední příležitost vidět Brůsíčka ve formě ( skoro ).
mirek5184
126 bodů
4.5
Tak jsem to konečně shlédnul, film vyvolený byl jeden z nejlepších co jsem viděl, film skleněný, jako jeden z nejhorších. Po takové době od natočení prvního dílu jsem čekal že si autoři dají záležet, ale opak byl pravdou. Za mě určitě NE. Vypadá to že Willis jde opravdu pomaličku do zapomnění.
TheRock1629
TheRock1629
110 bodů
7
Tak jak dopadlo pokračování Vyvoleného a Rozpolceného od M. Night Shyamalana? Za mě byl snímek řekněme uspokojující aspoň co se týče hereckých výkonů Bruce Willise, Jamese McAvoye a Samuel L. Jacksona kteří předvedli brilantní herecký výkon. Co se týče samotného příběhu, tak bohužel nedosahuje takových kvalit jako byl naprosto dokonalý Vyvolený či úchvatný Rozpolcený. Shyamalan nám servíruje důstojné pokračování a završení jeho superhrdinské trilogie avšak škobrtá zejména na tempu filmu a snímek udělal více méně jen pro skalní fanoušky prvních dvou dílů, jelikož kdyby na titul přišel člověk který nezná první dva díly tak by netušil která bije a nepochopil by z příběhu z hola nic. Co je velkým plusem filmu je atmosféra kterou se snažil napodobit z prvního dílu a série flashbacků fanouška prostě nadchne. Bohužel by příběh mohl být daleko propracovanější a Shyamalan si s ním mohl daleko víc vyhrát. Nepomáhá ani skvělá doprovodná hudba filmu od W. D. Thordsona kterou jako samotnou doporučuji k poslechu. K závěru napíši že pokud se chcete na snímek vydat a jste fanoušci prvního, druhého či obou dílů nebo žádného a jen jste o tomto slyšeli tak se před návštěvou kina podívejte na první dva díly aby vám to dávalo smysl (aspoň trochu). Připravte se tudíž na tři superhrdiny kteří vás v jisté míře budou bavit celý film ať je to hrdinný David Dunn ve své legendární pláštěnce či The Beast který vás dokáže roztrhnout vejpůl ale dejte si bacha ať vás nezahrne do svých plánů Mr. GLASS Mé hodnocení: 7/10
musty
musty
89 bodů
6.5
Bláznivé, přehnané, zajímavé, nutící dodívat se až do konce. Všichni herci podali bravurní výkony. Možná jsem od snímku čekala něco víc, vzhledem ke kvalitnímu zpracování předchozích dvou filmů Vyvolený a Rozpolcený.