Proti vlastní krvi

61%
Proti vlastní krvi
Tři generace nechvalně známé rodiny Cutlerů žijí jako psanci uprostřed krásného anglického hrabství Gloucestershire. V jedné z nejbohatších části Británie bydlí v karavanovém táboře a svůj čas vyplňují bezcílným poflakováním, občasným pytláctvím, příležitostnými zlodějinami, plánovanými loupežemi a potyčkami s každým, kdo se jim nelíbí. Neustále se pohybují za hranou zákona, jejich okolí je nesnáší a policie po nich tvrdě jde. V čele klanu Cutlerů stojí Colby (Brendan Gleeson) a pevnou rukou udržuje ve své kočovné komunitě tradiční životní styl a zvyky. Colby by rád časem předal své vůdcovství synovi Chadovi (Michael Fassbender), ale ten z této vidiny není úplně nadšený. Chad se totiž na svět vidět dívá i jinou perspektivou než jeho táta. Začíná být rozpolcený mezi rodinnou tradicí kočovníků a chmatáků a s tím spojeným drsným životním stylem a touhou se z tohoto vymanit a postarat se svým dětem a manželce o lepší život a budoucnost. S tím je ale spojený konflikt s otcem, který o ničem příliš nesmlouvá a navíc připravuje loupežnou akci, jejímž cílem je honosný dům plný cenností. Chad zjišťuje, že osud a možnost volby nemusí ležet v jeho vlastních rukou … (Cinemart)



Recenze: Proti vlastní krvi

Kinobox.cz
60%

Škoda toho promrhaného hereckého talentu a škoda, že se filmaři mylně domnívali, že natáčejí něco s hlubokým, osudovým poselstvím. Na poselství "když kradeš, můžeš z toho mít problémy ty i tvoje rodina" nic osudového není.


Brenan88
Brenan88
47 150 bodů
6
Rozhodně zajímavý námět,ale Smithovi se z toho podařilo vyždímat opravdu hodně málo. Přitom scénář musel být velmi dobré a navíc k tomu měl i dobré herecké obsazení v čele s Fassbenderem a Gleesonnem. Po celou dobu se jen tak jezdí po hladině a do hloubky se snímek ani jednou neponoří.
Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
6
Vzpomínáte na postavu Brada Pitta v Podfucku? Tak v tomto prostředí se odehrává celý tento film o rodině grázlů a zlodějů z nichž se jeden z nich snaží se vším seknout a začít "normální" život.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
4
Tihle lidi by se dali nazvat mnoha jmény: hovada blbá, vymatlanci špinaví, odpad společnosti, kriminální živly, kočovné socky (angláni by jim asi říkali gypsies, ale cigánama bych je nezaměňoval, ti mají vlastní poddruh). Bohužel Michael Fassbender mezi ně vůbec nezapadá. Je to asi tím, že na ně vypadá až moc inteligentně. On je dobrej herec a já ho mám rád, ale tohle k němu prostě vůbec nesedělo. A ani ten děj není sto kilo heroinu, spíš jenom takovej odvar z makovic. A s tím se holt nedá nic dělat, než nebavit mě. V podstatě to nestojí ani za chlup vytrženej z nosu, ale pocit je to podobnej.

Dodatečné informace

Původní název:
Trespass Against Us (více)
  • Velká Británie Proti vlastní krvi
  • Velká Británie Trespass Against Us
  • Velká Británie À ceux qui nous ont offensés
  • Velká Británie Codice criminale
  • Velká Británie Código criminal
  • Velká Británie Das Gesetz der Familie
  • Velká Británie Proti svojej krvi
Premiéra v ČR:
13. 4. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
15+
Tržby:
0,52 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Proti vlastní krvi je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch