Já, Mattoni

52%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4
Tohle se vůbec nepovedlo.. a jaká byla očekávání.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Leckdy je docela úleva, když u nás televizní seriál skončí jako zaměnitelná rutina bez děje, ale fakt tak musí dopadnout i vlajková loď stanice za 100 mega? Vážně nejde ten scénář napsat klidně konzervativně, ale trochu smysluplně? (Viděny tři epizody.)
avenis
avenis
8 056 bodů
8
Tento seriál ve mně zanechal docela hluboký dojem. Ne zrovna dobrý, ale překvapilo mě, s jakou tvrdostí byl pojem "Mattoni" dehonestován a jak jej autoři vypodobnili v nelichotivých barvách. Dal světu matonku, byl nelítostným podnikatelem a nedalo se s ním žít... Oba Švehlící zahráli parádně.
limeta
limeta
5 177 bodů
5.5
Dobré obsazení a velkolepá výprava nedokážou smazat převládající dojem, že se celý děj mohl vejít do celovečerního filmu. Je to tak rozvláčné a o ničem, že vydržet se dá jen s urputnou zvědavostí, jestli to příště bude tak roztahaný zase...a bylo.
lukas
lukas
1 523 bodů
5
Je to hrozně upovídané, nevýrazné. Samosebou, když to stálo přes 100 milionů, je pochopitelné, že výprava, kostýmy, svícení, kamera je prvotřídní. Postavám ale chybí charisma, motivace, scénář šustí papírem a ve výsledku se ani o tom Mattonim moc nedozvíme. Jistě výzva pro režiséra Najbrta, ale utáhnout takový kolos a mašinérii bylo nad jeho síly.
davsuch
davsuch
1 057 bodů
7.5
Velmi podařený seriál o životě slavného podnikatele. Na české poměry je to vynikající počin i přesto, že nedosahuje kvalit západní produkce jako je Panství Dowton. Rozhodně ale oceňuji herecké výkony a charakteristické pomalé vyprávění. Proč by měly vlastně být všechny seriály natočený ve stejně dramatickém tóny, aby jej museli diváci hltat. I pomalé vyprávění může byt dobré.
  • herecké výkony známých českých herců
  • česká produkce
  • jiný styl vyprávění než je u seriálů zvyklé
  • za jeden díl se toho zase tolik nestane