Nejkrásnější den

69%
Nejkrásnější den

Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy . . .

Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Nejkrásnější den to má prostě těžký,protože má docela silnou konkurenci,která se nabízí ve srovnání. Ať už to je americká 50/50,nebo než si pro nás přijde,nebo německá klasika Klepání na nebeskou bránu. Z těchto všech jmenovaných je prostě Nejkrásnější den nejslabší. Tím nechci říct,že by byl film špatný,tak to určitě není. Jen prostě nedosahuje takových kvalit. Za vše také může docela přepálená délka,kterou dějově prostě tvůrci nedokážou naplnit. Pár zábavných momentů se najde,ale zase né tolik,abych snímek mohl považovat za kvalitní komedii.Hlavní hrdinové ve mě nevzbudili žádné sympatie a o to těžší je s nimi sdílet jejich příhody.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
´Život je zvláštní: někdy je v maličkostech jasný a jindy je celý neprůhledný.´ Florian David Fitz se zřejmě podíval na starší snímek ´Klepání na nebeskou bránu´ a řekl si, proč takový příběh nepojmout daleko citověji. Sedl si a sepsal scénář dle svých představ mající daleko blíž k realismu. A tak tu máme opět dva mladé lidi se smrtelnou diagnózou, kteří se rozhodli ještě dát svůj život krapet do pořádku pořádně si užít a své čekání na den D urychlit. Příběh skutečně daleko více cílí na city a chování různých lidí u diváka vyvolává roušku nevole, viz Bennova bývalá partnerka a její přístup po té, co se jí Benno svěří se svým neodvratitelným osudem. Samotný konec je už ale přeci jen dosti nadnesený, i když se v podstatě jedná o sen všech takto nemocných. Snímku by daleko více slušel artový styl. Tady se to nese v nadhledu a přesvědčení neukrývající humorné situace a místy i dramatizace. Jedná se tak více o zábavu než o braní osudu dvou lidí zcela vážně, což je škoda.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
To srovnání s Klepání na nebeskou bránu se vysloveně nabízí, ale ta byla trošku jiný level. Tohle rozhodně neurazí, má to pár fain momentů, ale nejpozději s výletem do Afriky už to začlo být dost předvídatelné a ne tak zábavné, jako když se to drželo evropských mantinelů.

Dodatečné informace

Původní název:
Der geilste Tag (více)
  • Německo Nejkrásnější den
  • Německo Der geilste Tag
Premiéra v ČR:
11. 8. 2016
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Německo
Čeština:
Nejkrásnější den je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch