Pět mrtvých psů

64%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Adekvátní kriminálka, ve které Hřebejk napravuje fatální chyby z Případu pro exorcistu. Po Modrých stínech se ale těžko vrací k oceňování kvalitní rutiny. (Viděno celé.)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
1.5
Z celé série Detektivové od Nejsvětější Trojice si odnáším jeden důležitý poznatek: až to zas bude (jistě v nejbližší době!) ČT reprízovat, věnovat se čemukoli jinému, jen nezasednout k televizní obrazovce!!! A to jsem Olomoučanka tělem i duší a mohla bych být tedy nadšena, že jde o krimi seriál z mého rodného města. Ne, ne!! Je to předvídatelné a kriminalistce Marii Výrové v podání Kláry Melíškové není vůbec rozumět, jak "žuchle". Napsala jsem jim to do televize a oni mi odpověděli, že je to prý umělecký záměr! Tak takové umělecké záměry ať si strčí ..., no, třebas za klobouk, nebo kamkoli jinam! Jde o krimiseriál na objednávku ČT, který nepřekvapí opravdu ničím! Banální, slabé, "bezpohlavní"!!!
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Poslední série pseudodetektivů od Nejsvětější Trojice nám nabízí příběhovou motanici od nelegálních psích zápasů přes gamblerství až po obchod se zvířecímí orgány.S ohledem na fakt,co jsme mohli sledovat v první řadě Případu pro exorcistu i v sérii Modré stíny bylo jasné,že se nebude jednat o mrazivý thriller ale nešikovnou parodii.Scénář opět spíchnutý v nějakém umělecko-alkoholovém delíriu plný blábolů a logických chyb. Místní gauner pořádá nelegální psí zápasy kde je zainteresovaný i přihlouplý šéf místního venkovského oddělení PČR, které se odehrávají na jeho statku .Někdo ukrade ze ZOO v Olmíku medvědy a šoupne je na statek gaunera , který o tom nemá ale páru.Sic! Nejedná se o plyšové medvíky ,abych nepokračoval v logice scénaristy..Během loupeže medvědů však zemře člověk a tak narukuje "mordparta" tentokrát už bez Krobota , který v důchodu lajnuje tenisové kurty kam chodí i gauner a přihlouplý(o něco víc než ostatní) šéf místního oddělení.Gaunerovi uhynou psi které neumětel v jeho službách nahází do lesa aniž by je zakopal , to chce plán!! Ježibaba s bradavicí v obočí Voříšková která je za trest na venkově řeší psy kde se angažuje i Krobot aby se u lajnování kurtů příliš nenudil. Práce týmu z mordparty je však naprosto diletantská a nechají si sejmout v té době hlavního podezdřelého a nedají si do souvislosti zmizení se psy..Tyhle nesmysly už fakt musí Hřebejkovi někdo radit, na tohle nemohl přijít sám.Dalšími dějovými kličkami které slouží jen k natažení stopáže zjistíme, že na našem území působí vietnamská komunita která nejen prodává padělky zboží cizích značek ale vyvíjí i jinou trestnou činnost , třeba ve spolupráci s veterináři.Samotný závěr se pak spíš hodí do sériálu Akta X jako "inovace" v rámci žánru. Kamera o chlup lepší než v Modrých stínech, střih zase trapnější (jak může být Majer v dvou různých kancelářích najednou?) Dialogy opět jak z ústavu pro předčasně vyvinuté.Hudba (už tradičně) mimo mísu.Shrnuto , další Hřebejkův pokus o krimi a jediná nezodpovězená otázka zní: Koho v České televizi tak důvěrně zná , že si pořád dokola může točit tyhle bláboly za peníze milionů koncesionář
limeta
limeta
5 177 bodů
8
Koukatelná věc, dobré obsazení (zvlášť při obsazení Miroslava Krobota už to prostě nemůže být špatné), atraktivní prostředí zoo. I přes nějaké mouchy tato série dokáže udržet pozornost až do konce, ač děj je dost předvídatelný, napětí chybí. Celkově slušná oddechovka "k žehlení".
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7
Celkem slušná detektivka, jedna z lepších televizních věcí z poslední doby
karel-servus
karel-servus
1 025 bodů
5
Sice jsem nevydržel se dívat na delší část seriálu, byl hodně upovídaný a občas nebylo rozumět. Nevím, kdo se staral o zvuk, ale nic moc. To každopádně nebylo to nejdůležitější. Nebavilo mě poslouchat dlouhé monology, dialogy. Hodnotím v rámci TV produkce a zdůrazňuji jen za základě části seriálu.
louluk
138 bodů
7.5
VElice zajímavá detektivka, stejně jako zbytek celé série. Mám všechny příběhyi v knižní předloze a musím je opravdu pochválit. Nejen samotný příběh, ale i hereceké obsazení a výkony vytvářejí z této dektivní série jednu z těch zajímavějších věcí. Některé momenty jsou sice natočeny lehce alternativně, ale časem si zvyknete.