Ulice Cloverfield 10

74%

Komentáře a recenze 55

Dle počtu bodů
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
Laciná slátanina pro tři až čtyři herce , natočená někde ve sklepě za pár doláčů aneb jak ujetý tyran-vizionář si postaví bunkr kde se zavře i s kumpánem-podržfackou .Na povrchu stačí ulovit slečnu která jim dělá společnost . Žádné překvapivé momenty v rámci žánru, jen žvanírna s pseudopsychologickým podtextem. Hraní scrables jen vyplňuje čas před vařením špaget a další nudou on line.Slečnu to přestane bavit a tak si po večerech spíchne obleček i s filtračním dýchacím systémem..jako parodie snad za jednu hvězdu. Pokud čekáte zábavu či napětí jděte rychle jinam.Howgh.
blazma
blazma
4 928 bodů
4
Za mě rozhodne velké zklamáni. Když jsem uviděl ten název doufal jsem ze by to mohlo byt pokračování perfektního filmu. Postupem casu, jsem zjišťoval, ze to ve směs nebude mít s předchozím počinem nic společného. Náznaky tam možná ke konci byli. Nic méně v celkovém hledisku, byl tento film pro mne neskutečná nuda a čitelný od začátku do konce. Naprosto bez žádného IQ Emmett byl akorát na obtíž. Michelle, ustrašená holka co utíká před životem, ale potom se přemění na ženského MacGyvera? Pan John Goodman hraje dobře. Chvíli to vypadá na pohotového chlapíka, který věří ze děla dobře a pak se mění na pořádného psychopata. Jediná postava, kvůli které se to dalo dokoukat. Konec filmu, už byl neskutečně přehnaný a naprosto pro mě nesmyslný. Za mě teda naprostá katastrofa.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
6.5
Mělo by to být pokračování, ale u tohoto filmu vůbec nevadí, že jste jedničku neviděli. Prakticky vůbec to nenavazuje a dalo by se říct, že je to neni spojené ani těma "monstrama". Jinak je film zajímavě pojatý. Klaustrofobické prostředí, žádná postava na sebe nevytahuje vše a kromě poslední čtvrt hodiny je to dokonce koukatelné a udržovatelné v rovině chápání a napětí.
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 341 bodů
8
Po loňském Prey jsem se rozhodl znovu navštívit předchozí Trachtenbergovu práci. Ulice Cloverfield je precizně uchopeným a vystavěným filmem, který stojí na třech postavách, hercích a jejich souhře, která stojí na základech pevné šikovné režie a chytře vystavěného scénáře. Hrátky s tím, zda je vlastník bunkru jen magor a nebo se venku opravdu něco děje fungují na jedničku a to hlavně díky úžasnému výkonu Goodmana, jehož jemné nuance promlouvající k divákovi a postavám dělají celou show. Ovšem ani Winsteadka a Gallagher nezaostávají a krásně se doplňují. Trachtenberg prostě umí a hlavně ví jak chytře naložit s rozpočtem, do toho tu máme scénář plný jasných, ale nenápadných příprav na budoucí zúčtování, které se vyplatí. Jediná škoda, toho zbytečně přepáleného konce, avšak nějak se modernímu divákovi zavděčit musíme. (Nevím zda to finále byl součástí přetáček, tak jako tak tolik ke zbytku filmu nesedí a zapadá tak do režisérovi kolonky, lehce nedotažených finále) Přesto je to částečně zachráněno finálním zakončením osobnostního oblouku postavy, která se naučila neutíkat před problémy, ale stavět se jim čelem. Prostě chytře udělaný a zábavný film!
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6.5
Sekvenčně strhující bunkrovka, které neuvěřitelně vévodí Goodman ve šťavnaté roli "zachránce". Nejenom díky němu jsou lehce stravitelné nějaké logické lapsy, ovšem co zanechá nepříjemnou pachuť je nutnost akčního sidequelového završení, jenž absolutně i doslovně pohřbí vše předtím.
harry456
harry456
2 437 bodů
8.5
Napínavý thriller, který dokáže diváky dosti zmást tím, jak vypadá a nikdy nevíte, co se stane v další vteřině.
Kuca25
2 132 bodů
6
Docela zvláštní film. Určitě bych to nebral jako horor. Strašidelné to vůbec není. Na filmu je skvělé že vás opravdu zajímá jak to skončí. Tím pádem se od něj nejde odtrhnout. Hltáte každou informaci aby jste zjistili jak to doopravdy je. Rozuzlení bylo trošku zklamáni. Nevím jestli to bylo tím že to bylo špatný nebo že jsem čekal moc. V podstatě film na jedno podívání.
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
4.5
Výborný avšak nedotažený námět, který si přímo říká o srovnání s posledním Indianou Jonesem - další dlouho očekávané "pokračování", které nevypadá zas tak špatně... Dokud však nepřijde na hlavní zápletku filmu... Ale tak je to J.J., tak samozřejmě, že (jak by řekl klasik) "za všechno můžou mimozemšťani!" (Private screening)
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7.5
Představte si, že si takhle jednou jedete po silnici, pak máte bouračku a probudíte se v neznámým vybaveným atomovým bunkru, který vede podivný týpek, jenž vám tvrdí, že vám zachránil život, protože právě venku nastal konec civilizace. Spin off na Cloverfield z roku 2008 se bere krapánek jinačí cestou, zaměřuje se klaustrofobní napětí mezi jedinými třemi postavami na scéně, přičemž John Goodman tomu doslova dominuje. A Elizabeth Winsteadovou si chci oficiálně vzít. Už ve Scottu Pilgrimovi jsem o tom uvažoval, teď je mi to jasný. Napínavý, skvěle natočený a chytrý. Kdo ale zná původní Cloverfiled, ať neočekává stejnou podívanou, to hle jde fakt trochu jiným směrem.
beseda
beseda
1 931 bodů
8
Goodman rozehrává doslova hereckou symfonii a ve své roli je tak přesvědčivý, že i při oddychových nebo úsměvných scénách diváka mrazí v zádech. Producenti uvádějí za názvem filmu dovětek “monstra mohou mít mnoho podob” a Goodman je “monstrum” par excellence! Režisér si taky dává záležet na sebemenším detailu a každý předmět má své opodstatnění v některé pozdější scéně. Například i trošku nudně působící rozhovor mezi Emmettem a Michelle, spadající téměř do průměrného béčkového filmu, má nakonec svůj význam v samotném závěru. Velmi příjemná podívaná se zajímavým filmařským řešením byla například scéna se sudem a s obsahem, který byl uvnitř. Nebudu raději prozrazovat. Do filmu je také překvapivě, ale velmi citlivě a účelně, vložen písničkový soundtrack, který pokaždé alespoň na chvíli dokáže lehce uvolnit napjatou atmosféru. Pokud vás až tak úplně neodradí závěr filmu, věřím, že si Ulici Cloverfield 10 parádně užijete. Nenechá vás vydechnout a bude vás nadzvedávat ze sedačky. Jedná se totiž o skvěle natočený snímek, který vás dokonale vtáhne a nechá vás pocítit atmosféru, která vládne v podzemním bunkru, na vlastní kůži. Snímek má v sobě jen to nejlepší z žánrů horor / mysteriózní / drama.