Oko v oblacích

72%
Oko v oblacích

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku.(Magic Box)




Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Nevšední kousek, který ukazuje, jak se asi mohou cítit vojáci obsluhující válečné drony při misích proti teroristům. Pozadí, resp. náhled do velení takové mise bude asi dosti zkreslený, přesto je to zajímavá sonda. Film je natočený důstojně a vyhýbá se zbytečným klišé i u takto závažného tématu. Pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Moderní válka pohledem dronů a velkých obrazovek. Která se vede z měkkých křesel, teplých záchodových prkének a od ping-pongových stolů. Ten námět druhé půlky (Kupte si už někdo ten chleba!) je hodně laciný a při dolování emocí úplně zbytečně tímhle tlačí na pilu. Ale jinak jako filmařina pěkná, a Rickman parádní.
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10

Dodatečné informace

Původní název:
Eye in the Sky (více)
  • Velká Británie Oko v oblacích
  • Velká Británie Eye in the Sky
  • Velká Británie Oko v oblakoch
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
13 mil. USD
Tržby:
18,7 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Oko v oblacích je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch