Labyrint: Vražedná léčba

66%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Objektivně nejlepší díl série, který překvapí několika hodně netradičními nehollywoodskými momenty v samotném závěru, byť jinak svižně jede podle osvědčené šablony. Mladí herci před kamerou za těch pár let zestárli a o některých z nich určitě ještě uslyšíme. Metráž je tedy smrtící, ale přežít se to určitě dá a těším se na další film Wese Balla. Každopádně jako finále strčí do kapsy jak šestku Star Wars, tak čtyřku Hunger Games.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Labyrint: Útěk je dodnes pecka. Výborný thriller s výbornou atmosférou a fajn charaktery s pár překvapivými zvraty. Pokračování Labyrint: Zkoušky ohněm je výborná jízda ale o poznání horší než jednička.. A to vše letos končí třetím dílem... který je nejslabší. To ale neznamená, že je špatný. Na trojce je největší problém ten, že úplně nedokáže mít vlastní ksicht. Jednička byla velká neznámá záhada, dvojka akční jízda ale trojka žádnou takovou nálepku nemá. Problém je možná i v tom, že se jedná o závěr trilogie a režisér Wes Ball to vše musí nějak ukončit (a navíc úplně nenaštvat knižní fanoušky což se asi stejně nepovede protože kniha- kterou jsem nečetl- je prý téměř jiná). Funguje to tedy alespoň jako správný závěr trilogie. Herci jsou opět tou pozitivní stránkou- K starým známým postavám se už stihl utvořit nějaký vztah a především ze všech jsou oficiálně přátelé což se postupem času mění ve velký útok na emoce. Ten film trvá 140 minut a v podstatě rychle uteče. Po první hodince která uteče jako voda se sice mírně vleče ale v podstatě ne zas tak moc. Wes Ball (který konečně bude moc točit také něco jiného než Labyrint) je pořád slušný řemeslník který zvládne prodat každou scénu. Ať už úvodní scénu s vlakem, nebo nečekané setkání či skok do vody. To vše se prostě Ballovi daří na výbornou a to i přesto, že zas tak zkušený zatím není. Což je prostě úspěch. A především se dá říct, že trailery moc zvratu nepřipravili... což je v dnešní době příjemné. Labyrint je tedy u konce ale bude se na na něj pamatovat jako na tu lepší sérii.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Dôstojné zakončenie. Ak ste sa cez filmy predrali až sem a predchádzajúce filmy vás bavili ,trojka to celé zavŕši a určite ňou chybu nespravíte. Posledná sekcia filmu je neskutočný CGI Zombie bordel spojený s (ako je u Maze Runnera zvykom) behaním. Ak ste fandami zombie filmov ,apokalíps ,CGI bordelu ,alebo Maze Runnera ,budete nadmieru spokojný. Zakončenie príbehu obstojí a LORE moc nekazí. Teraz čakám ,či sa dočkám aj spinoffov. 72%
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Začátek super, konec super, ale o čem to vlastně bylo? 50%
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Co si budeme, nejspíš nejslabší díl? fakt se to těžko posuzuje, když víte že bez prvních dvou by žádná trojka ani nebyla, takže se to musí brát s rezervou. Zrada na konci druhého dílu a mise zachránit svého kámoše je dobrá motivace. Když vezmeme v potaz, že se zde vrátí největší záporák z prvního dílu, kterého nenáviděl asi každý, docela poukazuje že tato série chce skončit ve velkém stylu. Musím, však uznat že s koncem až moc spěchají a díky tomu i tlačí na emoce diváku až příliš.. finální happy end v zemi zaslíbené už byl možná navíc. Nic to však nemění na tom že tahle série mě absolutně pohltila. Nejsem náročnej a nehledím na to jestli výkony herců byli na oscara nebo ne. Prostě mě to bavilo od první minuty prvního filmu až do závěrečných titulků tohoto třetího pokračování. Výborný.
Floridsky
4 376 bodů
8
Důstojné vyvrcholení trilogie. Za mne nejlepší díl.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 867 bodů
6.5
Třetí a poslední díl, asi naštěstí... Film si z knížky jako vždy moc nevzal a lidé, kteří dělají scénář asi moc nezvládají fyziku (po najetí na plastový barel asi 0,5 m vysoký se auto nepřevrátí), když ovšem vynecháme tyto drobné nedostatky, tak získáme docela kvalitní film, bohužel se alespoň konec měl držet knihy a neudělat z toho absolutně nelogickou věc. (Teresa objeví to co zjevně nějaký debilní doktor v prvním dílu, když Thomase poslali do labyrintu přehlédl, a proto logicky podle zakončení je celý příběh absolutně zbytečný).
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
6
Série Labyrint patří k těm povedenějším "teen" příběhům, které jsem nikdy neměl moc v lásce, ale sem tam jsem si na ně stejně našel čas. Oproti třeba takovému Stmívání nebo Hunger Games je kvalita opravdu někde jinde, ale pořád to nesahá ani po kotníky třeba takovému Potterovi. Závěrečný díl nabízí několik dobrých momentů, ale i tak je celková zápletka velmi předvídatelná a kvůli své délce začne snímek ke konci nudit. PS: Opravdu museli vracet na scénu pana "ošklivý ksicht s hnusným obočím?" 60%
tomlery
tomlery
2 141 bodů
10
Alespoň tento film si nevzal příklad ze Stmívání, Hunger games nebo z Harryho Pottera a natočil třetí díl jako jeden film. Za to plus nahoru! U předchozích dílů jsem napsal, že "ženská musí prostě všechno posrat", ale zde musím uvést, že mi bylo velice líto, když padla a nebylo možné ji zachránit. Kdyby nakonec hlavní postava nebyl takový pitomec, nemuseli si zničit tak úžasné město plné nejnovější technologie a nemuseli by se stěhovat na pláž a žít jako neandrtálci.
Květka
Květka
711 bodů
8
Na finální díl Labyrintu jsem se hodně těšila a nemohla se ho dočkat. A film nezklamal. Nemůžu ho srovnávat s knihou, protože se dějově trochu rozcházejí, myslím ale, že oba měly co do sebe. Herecké výkony byly opět skvělé. Vražedná léčba mě bavila, určitě si to pustím znovu.