Jason Bourne

73%

Komentáře a recenze 46

Dle počtu bodů
tedoun
tedoun
923 bodů
8
Pracovně dobře odvedený akční film ale není to Bourne možná je to Bond. Jason "nesmrtelný" Bourne do pětice a pořád to samé. Opět jde o oddychovku na jedno z kouknutí od které víc nemůžete čekat. Je to prakticky čistokrevný popcorn (a coca cola) s neporazitelným hrdinou a šílenou akci. No no upřímné nevím pro mě je Bourne jako hrdina nezajímavý a celá ta série na mě působí jako jedna velká recyklace. 5 filmů a všechny úplně stejný a to doslova. ALe i tak dávám 80 za snahu pana rezisera.
RoCo
RoCo
866 bodů
10
Tak jsem právě dorazil z kina. Bournova série se mi líbila celá, tak jsem se pochopitelně těšil i na tuto novinku. A nezklamala mne. Matt (Jason, David) zestárl a tím pádem více navenek působí jako, "že toho má hodně za sebou", takže se na něj kouká zase trošku jinak. Co se týká scénáře, tak tam toho už asi moc k vymýšlení není, takže film určitě není určen pro KLUB NÁROČNÉHO DIVÁKA. Pro mne film víceméně splnil co jsem očekával, šel jsem si do kina k tomuto jasně akčnímu filmu "odpočinout" a ne přemýšlet. Trochu mne mrzí, že Nicky už nevydržela, ale nějaké změny asi být musí. Alicia Vikander je novinkou a taktéž Tommy Lee nezklamal. Na jeho "bezemoční" projev, někdy až skoro zdánlivý flegmatismus k dané situaci, se také dobře dívá, takže jak jsem napsal - MNE FILM NEZKLAMAL.
Milena107
729 bodů
8.5
Správná dávka napětí, včetně stále zajímavějšího výkonu hlavního představitele, kterému úspěšně sekunduje Alicia Vikander, a sice stárnoucí ale stále výborný Tommy Lee Jones.
Honza 13
615 bodů
8.5
U pátá série o agentu Jason Bourne a stále vypadá moc dobře. Skvělý akční film s pod texem špionáže na té nejvyšší úrovní, kde si člověk není ničím jistý. Herec Matt Damon svou roli ve všech sérií zvládl a zahrál ji skvěle. Velmi kvalitní akční scény, jako vždy. Pro fanoušky určitě pěkná podívaná.
majhan
majhan
453 bodů
8
Matta Damona je vždycky dobré vidět, je neuvěřitelně chytrý, to se jen tak nahrát nedá a taky docela dost pohledný a má tu zvláštní velice přitažlivou vlastnost namíchanou v koktejlu jisté odtažitosti, nezávislosti, lehkého nezájmu a při tom nezkrotnosti, že co vezme, je vždy zajímavé.
keddie
446 bodů
6.5
Tak nevím. Tvůrci chtěli navázat na původní trilogii, ale místo toho vznikla spíš taková franšíza. Zápletka? Proč zrovna takhle? oproti minulým dílům mi to nepřipadalo vůbec reálné. Atentát na tiskovce byl úplně odfláknutý. Bohužel na Tommy Lee Jonesovi bylo vidět, že to fyzicky vůbec nestíhá (nejspíš vážná nemoc) a ani rychlé střihy nedokázali zamaskovat, jak ho musí pořád někdo podpírat. J. Bourne si rozumí se všelijakými špionážními hračkami, ale nedokáže se dostat k informacím?
polopaticky
361 bodů
8.5
Vynikající akční podívaná, ve které dává Jason Bourne opět na pr*el celé CIA v čele s charismatickým Tommy Lee Jonesem. Za zmínku stojí především precizní práce kamery, která stejně jako v předchozích dílech pracuje s rychlým střihem a snímáním emocí vedlejších pro film nedůležitých postav.
koudel
koudel
318 bodů
8
"Agent beze jména" nezklamal. Je vidět, že i po té, co se zdá, že je vše vyčerpáno, se dá napsat celkem zajímavý scénář k asi pátému pokračování tohoto atraktivního filmového hrdiny. Jsem zvědavý jak bude celé dílo pokračovat když už několikrát nadobro končilo...
pery34
299 bodů
10
Tenhle film není nic jiného, než zábava na sobotní večer, který ocení parta kámošů, stejně jako rande s drahou polovičkou. Tato série neměla nikdy větší ambice. Pochopitelně, že hledat v tomto filmu jakoukoli spojit se současností je hloupost, ostatně k ožehavým tématům se Greengrass věnuje jinou linií tvorby, než sérií o Bournovi. Zase musím říct, že už se nemůžu dočkat až si vedle všech ostatních krabiček s Bourny přidám další.
shalmirane
223 bodů
5
Pokračování Jasona Bourne, který už měl všeho dost. Tentokrát je vedlejší postavou, se kterou si hrají (pro|anta)gonisté. A ve finále si pohraje i hrdinka - nebo ne? Stačilo vidět jednou, zas žádné velké překvapení ani zápletka se neobjeví.
  • hackerská scénka