Čarodějnice

69%

Komentáře a recenze 54

Dle počtu bodů
shalmirane
223 bodů
7
I zdánlivě slušné děvče se snadno zvrhne pro trochu třpytek :)
vaclav-pilnik
217 bodů
4
Líbil se mi konec, ale jinak byl celý film spíš ukázkou čeho se báli nábožensky retardovaní lidé v dřevních dobách, pro současného člověka nic strašidelného. Také si myslím že někdo bez alespoň povrchních znalostí středověké mytologie a náboženství nemá moc šanci film pochopit. Mohlo to být horší, ale asi ne o moc, mohlo to být lepší a to o dost.
Planturel
Planturel
208 bodů
8.5
Pro mě skvěle vystavěný hororový snímek s úžasnou atmosférou. Ano, lze souhlasit s jinými komentáři, že tento snímek opravdu vybočuje z běžné produkce v tomto žánru. Téměř absentují klasické postupy režisérů ("lekací scény" apod.), pokud je však divák ochoten se ponořit do atmosféry navozené kamerou, otevře se mu velice děsivý a tíživý vhled do situace lidí, vyhnaných mimo svoji komunitu k místu, které v době, o níž film pojednává symbolizovalo nebezpečí a tabu (hluboký les) a ponechaných napospas tušenému zlu. Oceňuji velmi dobře vystavěnou gradaci chování postav až k pro mě osobně strhujícímu závěru. Skutečně působivý snímek!
mlha99
148 bodů
6
vzhledem k velké takzvané masírce ze všech médií,jsem se na film strašně těšila,ale trochu mně zklamal,kdyby tam byla více rozvedena dějová linie,bylo by to fakt bomba,vizuálně skvělé
Lady Adel
118 bodů
7.5
nebýt závěru přitaženého za vlasy a v podstatě se k předcházejícím minutám absolutně nehodící bych šla v hodnocení ještě výše. takhle je to za 75% s tím, že "horor" se dá natočit na skromných lokacích, s pár schopnými herci a dobrou prací s atmosférou. Je to nepříjemné, záběry na les s nervy drásající hudbou jsou pro fanoušky tohoto žánru ztělesněním blaženosti. Není to pro každého, na mé projekci se několik lidí smálo a na závěr se radovalo, že je konec. Já jsem nadšena.
Erigor
106 bodů
Cena za režii ? Tak to musí být problém ve scénáři nebo někde jinde. Film promítnuli 21.3.2016 na Febiofestu a bohužel mnou celý film lomcovala trapnost. Myslím že režisér to měl rovnou přiznat - že si z diváků dělá legraci - a rovnou to natočit jako parodii. Výborně by to tak fungovalo už od prvního záběru kdy bigotní katolíci vyobcovávají ještě bigotnějšího katolíka. Hrůzný horor s hrůzným zajícem ? Film děsí leda velkou hlasitostí a lekacími scénami kdy diváci něco uvidí nebo uslyší až když se to objeví v záběru kamery - do té doby to bylo neviditelné a neslyšitelné. Vidím to jako podvod - i ta holka z plakátu bude dublérka.
Michal Kvak
Michal Kvak
102 bodů
8
působivé, měnil jsem pleny....a musel sem si rozsvítit na konec:)
ivetinkav
71 bodů
5
Jako vždy horor bez konce. Ale co, tak to má být. Příběh docela ušel. Podruhé na to nepůjdu. Jednou a dost.
GigaMiga
GigaMiga
45 bodů
8
dobrz film so skvelou atmosferou. podla mna velmi nedocenený
petr-lahovsky
35 bodů
5.5
podle recenzí jsem měl opravdu velké očekávání, které se bohužel nesplnilo,chvílemi jsem se fakt nudil a scéna s havranem klovající ..... mně fakt pobavila,což asi neměl být záměr,za mně nuda