Pád Londýna

60%

Komentáře a recenze 41

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
3
Gerard Butler coby americký agent opět v akci a opět s ohromnou vervou a vůlí sobě vlastní ochraňuje prezidenta spojených států. Tvůrci se rozhodli pro volné pokračování předchozího snímku ´Útok na bílý dům´ a jak se dalo čekat, s ohromnou tvůrčí náturou jako obvykle značně přestřelili. Právě ten předchozí snímek se ještě dal považovat za ryze akční popkornovou filmovou jízdu, ale tentokrát se přitlačilo tak na pilu, že je výsledek skutečně bohužel naprosto přehnaný. Scénář je tak jednoduchý, že jednodušší snad už být ani nemohl. Kdyby se vynechali všechny ty akční scény co tu jsou, vyšlo by to dějově na asi dvaceti minutovou povídku. Takže je snímek vlastně v podstatě hodně drsný válečný film, neboť to, co se tu děje, snad ani v žádné běžném válečném filmovém počinu nelze spatřit. A tak po digitálních destrukcích všeho možného dojde na ustavičnou střelbu, kdy bojiště za druhé světové války vedle toho vypadá jako dětská hra, a dějově vskutku velmi jednoduchou záchranu uneseného presidenta. Takže vznikl další plně efektově přepálený akční film, který v podstatě nemá divákovi co říct.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hlavně v první polovině hodně podařené pokračování, které dostalo víc peněz a na zničení Londýna to jde dost vidět. Škoda, že ta druhá půlka už je jen taková bezduchá a lehce zaměnitelná střílečka. Mohla z toho být stejná paráda jako jednička, kterou osobně považuju za jeden z nej akčňáků poslední pětiletky.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Pád Londýna je pokračování filmu který, se jmenoval Pád Bílého domu, v němž zase Mike Banning zachraňoval prezidenta v jeho vlastním Bílém domě před korejskými teroristi. Film vydělal 161 milionů a tak jsme se mohli dočkat druhého dílu. A Druhý díl dopadl o trošku lépe. Jelikož v Londýně je víc příležitosti pro děj a tak se dočkáme většího napětí a dávky akce. Gerald Butler opět svojí roli zvládá, Aaron Eckhart je za poslední dobu nejlepší americký prezident ve filmu a Morgan Freeman je prostě sázka na jistotu. Příběh má opět spoustů zvratů které trochu kolísají, když se nad tím zamyslíte ale to jenom detail. Jako verdikt řeknu že Pád Londýna dopadl o trošku líp než jeho předchůdce a snad se trojka opět o trošku zlepší.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Do doby než spadl vrtulník a nikomu se nic nestalo vypadal film docela suprově. Potom už to tak zajímavé nebylo, když jeden týpek postřílí celou teroristickou bandu bez jediného škrábnutí. Potěšila mě jen akce po dobu celého filmu a to je asi tak vše. Abych pravdu řekl, fandil jsem těm teroristům. Jednou by už mohli i američané dostat na frak, když do všeho ve světě tak hnípou.
Klajnik
Klajnik
8 473 bodů
0
Sice na to jde koukat, ale nevidím důvod proč bych někdo měl.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Akce od začátku do konce s docela dobrým námětem. Když člověk vypne, tak se baví ideálně. Jen ty efekty explozí mohly být lepší, nebo opravdový, těžko říct co je dražší, jestli nechat výbuch auta vybouchnout nebo naprogramovat:-) Občas mi to celé přišlo i trošku přehnané, ale je to jen film, že:-) 75%
avenis
avenis
7 909 bodů
2
Teprve po přečtení komentářů jsem zjistila, že tahle hovadina je už pokračováním jiné hovadiny. Fajnšmekři amerických heroických filmů prominou... No vážně. Myslela jsem si, že uvidím něco neotřele dobrého. Viděla jsem klišé jak sviňa. Jen má vrozená zvědavost mi zabránila odpálit tlačítkem konec. A vskutku, film nabíral děsivě trapné obrátky až do konce. No tak nic, Londýn zatím stojí a jestli padne, tak to se uvidí... Ježíši! Teď to vidím. Režie - Babak Najafi, Íránec!!! Tak už je to jasné. (23.2.2021)
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
Pád patriotismu. Jak hluboko musí padnout US braková, pardon, blockbusterová tvorba aby i tamní popcornová kultůra pochopila , že průjem nemusí být jen na WC ale i ústní nebo filmový...Britské nejvyšší kruhy jsou infikovány debilitou a nepoznají, že jejich persona number one neskoná přirozenou smrtí a tak sezvou na "rozlučku" kde koho, jen ti rusové to nespolknou a nedorazí.Stovky skvěle organizovaných teroristů rozpoutají v Londýně peklo a likvidují další státniky jako šachové figurky ...ufffff. Jedině akční amíci v čele se svým"air force one" se tomu všemu postaví/jak jinak/ a zachrańují sebe sama i celý svět/jak jinak!U akčního snímku scénář není prvořadá záležitost ale předpoklad IQ 25 by se tam aspoń náznakem mohl objevit. Rozvoj dějové linie, pokud se tomu tak dá vůbec říkat , spočívá v pěstování neschopnosti britských zvláštních složek a hrdinství a oddanosti US lidu /všemu lidu/ americkým prezidentem a jeho bodyguardem , nebo je to obráceně ? To je vlastně jedno , hlavně když to odsejpá...Věrní padají jako mouchy, pardon jako vrtulníky z nebe jen ten s mužem číslo 1 dopadne na zem tak, že to jeho "světovost" přežije. Statečný bodyguard má kontakty a umí i střílet a je mu jedno z čeho, hlavně z diváků...Kontakt nalezen a pár přeživších věrných z řad MI6 je vítá v úkrytišti. Tam statečný bodyguard odhalí nemožné ! Zrádce a spolupracovník teroristů je z řad britské tajné služby ! Jeden člověk dokáže vykolejit a téměř destruovat celý systém. Ufffffff.Je však odhalen, prezident zachráněn a mnozí si oddychli. Ufffff . Já taky, že už byl konec této nevkusné šarády. Terorismus není věc o které by se měly točit tyhle škváry !!!!!!!!!!!! Jedna hvězda za několik povedených pyrotechnických efektů a účast na snímku mého oblíbence Morgana Freemana.
Toren
Toren
5 135 bodů
6
Akční sekvence na jeden záběr brala dech, jinak se jedná o "obyčejný" poctivý akčňák, který využívá ratingu až na dřeň. Butler je fakt sympaťák ale potřetí by to chtělo už něco trochu jiného.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Nebudu lhát že jsem nebyl překvapený když udělali pokračování. Fakt jsem to nečekal, ale jsem za to rád. Vezmeme-li v potaz, že zápletka je defakto stejná jenom jiné místo a překousnete to. Nebude nijak zklamaní, protože i tento kousek má všechno co měl první díl.