Neutečeš

63%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
8
Paranoiu vyvolávající horor, ve kterém je jedna z nejlepších a nejděsivějších lekaček, ze které jsem se fakt málem posral (obzvlášť protože není postavená na tom debilním vohraným formátu, kdy za doprovodu hlasitého zvuku něco náhle vyskočí před kameru). It Follows kombinuje prvky hororů z 80. let, především Carpenterovo tvorby, s moderním filmařským řemeslem, přičemž lze tvrdit, že odvádí slušnou práci. První třetina je naprosto mistrovská. Film je to velmi pomalý, udržuje si ale napětí, temnou atmosféru, plus hlavní hrdinka je snesitelná. (A hot, jak jinak). Bohužel jakmile začnou pokusy o zlikvidování strašlivého "něčeho", co terorizuje hlavní holčinu, začínají taktéž problémy s logikou a borcením napětí a atmosféry. Ale celkově vzato lze říct, že se jedná o dost slušný horor, pokaždé, když jsem pak byl venku a někdo šel na ulici za mnou, byl jsem trochu nervózní. A když nad tím tak přemýšlím, film v podstatě symbolizuje, že nechráněný sex s sebou může přinést dost neblahé následky, ze kterých se pak těžko dostává. Tak bacha!
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
7.5
Jestli bude další Mitchellův film o něco strašidelnější, tak je třeba mít náhradní spodní prádlo po ruce... Povedený horor v mnoha, ne všech, ohledech.
mr.hack
mr.hack
742 bodů
7
Zvláštní a místy velmi mrazivý horor, který dokazuje to, že Májka není pouze název oblíbené pochutiny Bohůše Polívky, ale i jméno šukézní bloncky o které v budoucnu zcela jistě ještě uslyšíme. Jednoznačnou dominantou této pohádky na dobrou noc je skvělá
  • hudba
  • kamera
  • časová neurčitost
  • otevřený konec (pro někoho může být i mínus)
  • občasná nelogičnost
  • "béčkový" příběh
Lípa
Lípa
470 bodů
5.5
Musím říct že docela dobrý nápad udělat horror/thriller s tímto příběhem i když je pravda že je to docela zvláštní. Ale co se týče celého filmu přijdou mi všechny scény až moc utahané a zbytečně dlouhé až vás to (tedy aspoň mě) přestane bavit. v jednu chvíli mi přijde že spíš nemůžu utéct tomu filmu.
  • originální příběh
  • dost utahané scény
milda.sleha
411 bodů
2
člověk nejdříve váhá, zda jde o opravdu netradiční horor nebo jen nudnou slátaninu... ve mně bohužel nakonec zvítězil druhý směr... i když by to mohlo mít větší ambice, nejsou prostě naplněny... tohle už vidět prostě znovu nemusím... :m)
Lady Di
Lady Di
369 bodů
1
Neutečeš je jeden z těch hororů (nebo filmů vůbec), na které už se nechci nikdy podívat. Nemělo by to cenu a byla by to jen ztráta času. Celý film mi přišel nudný a vlastně ani ten nápad se mi nelíbí. Je to zkrátka pomalé a skoro nic se tam neděje. Je to jen můj názor, ale film rozhodně nedoporučuji. Shrnutí - nějaké cosi tě sleduje a až tě to dostane, tak tě to ošu*á k smrti. *facepalm*
leah-gaynutdinova
40 bodů
7.5
Opravdy drsný horor, hustý soundtrack i dokonálá kinematografie.
nickleby
12 bodů
6
Napětí a atmosféra zejména v první polovině funguje, bohužel scénář je nedotažený.