Top Gun: Maverick

88%

Komentáře a recenze 79

Dle počtu bodů
ZaS
ZaS
632 bodů
1
Řemeslně dobře natočeno. Což je bohužel jediné pozitivum. Děj stupidní, herecké výkony mizerné. Jediné v čem tento film exceluje je počet patetických keců a scén. Naprostá ztráta času.
marvan
marvan
616 bodů
7.5
Videla jsem, ale neni to zanr filmu, ktere vyhledavam, spis tema pro muze. I kdyz pohled na Toma Cruise je sympaticky a samozrejme nechybi love story s happy endem, bez ktere by to nebylo ono.
Tom.kom
579 bodů
10
Opulentní kino zážitek se skvělou akcí, která bere dech, úžasným vizuálem, který vás ať už přes monotónní řev stíhaček či skvělé záběry absolutně pohltí a nenechá vydechnout. Je až nepochopitelné, že se starou klasiku povedlo až s takovým přesahem předčit. Jistě dost možná je to pro mnohé pořád velké klišé, ale já odhazuji všechny mouchy stranou a jen vzpomínám, jak silný kino zážitek to pro mě byl. U tohohle filmu jsem pocítil tolik emocí, ať už ty radostné s úsměvem na tváři, či chvíle kdy jsem ani nedutal a vřel napětím a strachem o hlavní postavy, ale všechny zmíněné přesahují ty smutné, dojaté se spoustou slz stékajících po tváři. Dlouho už jsem nezažil tak silný kino zážitek, který by mě zároveň podlomil kolena z úžasných akčních sekvencí a donutil k tolika slzám.
Zajda.
Zajda.
548 bodů
10
Wow, tak takovouhle pecku jsem fakt nečekal. První Top Gun mám velmi rád, ale tohle je úplně jinde! Jasně, příběh je extrémně jednoduchý a ve většině dějových obloucích předvídatelný, ale koho to štve, když vás film naprosto uhrane. Celý herecký ansámbl v čele s klasicky výborným Tomem Cruisem odvádí skvělou práci a jsem strašně rád, že Miles Teller po dlouhé době dostal skvělou roli ve skvělém filmu. Dramatická linka je pak překvapivě velmi silná, uvěřitelná a i když víte, jak to nakonec bude, stejně vás ve finále zahřeje u srdíčka. Každá akční scéna je úžasná, napínavá a hlavně výborně natočená. K tomu pak ještě přičtěte fenomenální soundtrack, perfektní balanc mezi odlehčeností a vážností, příjemnou romanci se sexy Jennifer Connelly, úsměv vykouzlující odkazování na jedničku a máte film roku! 10/10
Pito126
Pito126
520 bodů
10
Návrat do vzduchu plný vzrušení a dobrodružství! Tom Cruise se vrací jako ikonický pilot Pete "Maverick" Mitchell. Tento film nabízí neuvěřitelně realistické letecké scény, které vás vezmou na nebe a dají vám pocit, že jste součástí akce. Příběh o odvaze, soutěživosti a překonávání vlastních limitů je zábavný, motivující a plný adrenalinu. Top Gun: Maverick je vzrušující pokračování kultovního filmu, který zůstane v srdcích fanoušků na dlouho!
malkel
malkel
452 bodů
9
Top Gun: Maverick bych popsal dvěmi slovy: Poctivý blockbuster. A funguje to. Tom Cruise v hlavní roli přináší naprosto skvělou filmovou zábavu, která chytne a nepustí. Tento akční spektákl má totiž to, co dnešním průměrným trapným akčňákům chybí - emoce a duši. Fandíte jak staré gardě, tak i nováčkům a před jejich náročnou misí si přejete, aby se všichni ve zdraví vrátili domů. Další věc, kterou film zpracovává excelentně je prvek nostalgie. Ten film vás donutí mít nostalgii na něco, co jste třeba neviděli. Nebo i kdyby viděli a nemáte k prvnímu stíhačskému filmu žádný vztah, nostalgii ucítíte a odraz starších dnů vás naprosto dostane. Top Gun: Maverick je perfektní blockbuster se svém oboru. Jen nezapomeňte, že je to stále jen blockbuster. Rozmýšlel jsem mezi **** a *****. Ale díky tomu úžasnému zážitku v kině, kde byla cítit ohromná síla každé té stíhačky... *****. Jednu si případně odeberte.
mil0
mil0
439 bodů
10
Top Gun: Maverick je skvělé pokračování. Tom Cruise je opět úžasný jako Maverick, který vede mladé letce na nebezpečnou misi. Film je plný akce, emocí a nádhery. Režisér Joseph Kosinski natáčel opravdové letecké scény s minimem CGI.
  • Vynikající herecké výkony, zejména Tom Cruise jako Maverick
  • Působivé letecké scény, které vytvářejí napětí a realismus
  • Dobrá hudba a znělka, která navazuje na originál
  • Zajímavý příběh, který se zabývá minulostí i budoucností postav
  • Emotivní a dojemné momenty, které ukazují lidskou stránku letců
  • Vizuálně nádherný film, který ukazuje krásu nebe i země
  • Pocta originálnímu filmu i nová kapitola v sérii
  • Některé postavy jsou málo rozvinuté nebo zbytečné
  • Některé scény a dialogy jsou klišovité a přehnané
Komar55
Komar55
414 bodů
9
Další skvělý film neméně skvělé akční hvězdy Toma Cruise. Top-gun: Maverick je návrat k starým podstivým akčním filmům. Ve snímku dle mého názoru zcela nejvíce fungují emoce a to i v případě, že jste původní Top-gun nikdy neviděli. Herecké výkony jsou též velice dobré. A to platí i o skvělé režii Josepha Kosinského. Film byl točen z velké části praktickými efekty kterému dávají na realističnosti. Jediné co za mého názoru film nepatrně shazuje je trochu předpovídatelný konec. To však nic nemění na tom že jsem si tento návrat Toma Cruise v roli Maverick velice užil a vřele ho doporučuji všem lidem bez ohledu na věk, nebo oblíbený styl filmů. Tento film si prostě muže užít každý.
cirkusačka
cirkusačka
388 bodů
8
Razím teorii že každé další pokračování nějakého dobrého filmu je jen ke škodě a je pouze plytkým navázáním na něco co je již dávno pryč. V případě Top Gunu Maverick je to ale přesně opačně Film překvapil jsou dynamikou atmosférou napětím i obsazením Rozhodně doporučuji
Proste Erik
368 bodů
10
Top Gun: Maverick je jednym slovom... ohromný! Nielenže prekonáva jednotku, ale nakopáva zadok väčšine moderných velkorozpočtových produkcií a ukazuje im, ako sa to robí. Je to závan z čias, keď sa filmy točili tým najpraktickejším spôsobom a, čo je dôležitejšie, je to esencia poctivého hollywodského blockbusteru, aký tu už dlho nebol a ktorý vo vás vyvolá celý rad emócií a bude vo vás rezonovať ešte dlho po jeho zhliadnutí. Áno, nie je to nič inovatívne a veľa vecí už bolo tisíckrát v iných filmoch. Ale to ide bokom, pretože spracovanie všetkého okolo je zvládnuté perfektne, bez najmenších problémov a dlho chystané pokračovanie serviruje divákovi neuveriteľne silný zážitok. Prosím, viac takýchto projektov, kde sa tvorcovia nesnažia len zarobiť peniaze tým najľahším spôsobom a vkladajú do toho hodiny úsilia a srdce! /100%/