Fantastická zvířata a kde je najít

74%

Komentáře a recenze 98

Dle počtu bodů
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6.5
Upřímně - bez existence celé potterovské série by tenhle snímek sám o sobě asi neměl nárok na existenci. Nepřipadá mi totiž, že by nabízel něco zajímavého kromě mnohdy až nekonečných naháněček rozličných digitálních tvorů a odpovědi na otázku, kde tedy ta fantastická zvířata najít. Eddie Redmayne jako novodobý Gerald Durrell (teda spíš starodobý vzhledem k období 20. let 20. století, kam je příběh zasazen) neurazí ani nenadchne a bohužel jsem ani nezaznamenala nějaký náznak chemie s jeho ženským protějškem. O to víc pak osvěžil "nečar" (Dan Fogler) a nitrozpytka (Alison Sudol) - ač vedlejší role, tak tihle dva fungovali ve filmu ze všech postav nejvíc. Zápletka mi připadala taková vycucaná z prstu, aby bylo o čem točit (bodejť by ne, když knižní předloha je vlastně jen seznam kouzelných tvorů), ale všichni v čele s prezidentkou (černošskou - jako really? V USA 20. let a v kouzelnické společnosti, která je podle potterovských knih známá jako ještě víc elitářská a plná předsudků?) to berou hrozně vážně, byť nějak nechápu, jak by kouzelníkům nějaká válka s mudly vlastně mohla ublížit. A ač se považuji za velikého potterofila, smysl těch asi dvou nebo tří kratičkých zařazení původního potterovského hudebního motivu do jinak slušné nově zkomponované hudby mi unikl zcela (jakože v jedné té scéně se zrovna z vejce klube nějaká potvora a Hagridovi se taky v jednom dílu z vejce klubal drak, tak že by kvůli tomu?:-)) Ano, Harry Potter je moje pravděpodobně nejoblíbenější sága. Asi proto jsem od nového filmu očekávala víc, než jen hromadu působivých digitálních tvorů devastujících New York, jeden kouzelný kufr, pár pošahaných naháněčů čarodějnic a Johnnyho Deppa v pro něj celkem tradiční roli.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5
Byl jsem překvapen, že lze natočit tak velký film bez srozumitelnější, nápaditější, zápletky. Prakticky jde dlouho jen o představování zvířat, které navíc nemají pro vývoj děje zásadní (žádný) význam. Jedno pořád krade, druhé touží po sexu, další má chuť na švába a pro děj nic neznamenají, nic neposouvají, ale seberou desítky minut z možného příběhu (ten by vystačil sotva na půlhodinku). Postavy nemají hloubku, srozumitelný význam, či důvodné poslání (snad jen vyjma figurky Kowalského). Většinou nevíme, kdo pořádně jsou. Navíc děj je dětsky předvídatelný, nic vás prakticky nepřekvapí. Jen pár nelogičností dovrší podivnou podívanou. Déšť sice vezme lidem paměť, ale co ti, co jsou doma, v metru, v práci? Dalo by se pokračovat...až do Arizony:). Každopádně film vypadá jako velký, barevný a drahý. Peče se v něm například štrúdl.
  • triky, které ale nepřekvapí
  • poslední čtvrtina filmu
  • scénář, dramaturgie
  • s Harry Pottrem to nijak nesouvisí
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
7
Nebejt Potterovský ságy, tak by se po tomhle nikdo ani nepoohledénul.. A proč by tak jo.? - film má příběh s nulovou zápletkou, obyčejnejma postavama, ale prostě ten vizuál a aura toho že koukáte na něco z tohohle světa je prostě mnohem silnější než cokoliv jinýho..
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Velké překvapení! Svět Harryho Pottera má pořád co nabídnout, sice by příběh mohl být trošku propracovanější a nemusel by se bát trošku ostřejších hran, ale jinak velice dobrá fantasy oddychovka pro celou rodinu a těch poslední dobou opravdu moc není.
jarv
jarv
2 949 bodů
8
Nový príběh od J. K. Rowlingové dostál očekávání. Děj opět plný klíčových věcí, které do sebe na konci zapadají a nápady nemizí. Pravda, to obsazení mohlo být ještě trochu bohatší, a také mi chyběla celá řada postav z Harryho Pottera, které v této době už musely existovat, i třeba v mladším věku, ale ve finále jsou jen zmíněny. Eddie Redmayne jako Newt Scamander mi byl svým způsobem sympatičtější než Radcliffův Potter hlavně v tom, že byl celkově praktičtější a magii ovládal na lepší úrovni. U Harryho se vždy zdálo podivné, že po šesti letech v Bradavicích se při boji zmohl jen na zaklínadlo "mdloby na tebe" snad z prvního ročníku. Tento problém Newt nemá a hází zajímavá zaklínadla s přehledem Bradavického profesora. Colin Farrell ucházející, jen by si zasloužil více prostoru, Ezra Miller překvapující, a zdaleka největším potěšením je samotný Johnny Depp, který sice vůbec nic nepředvede, ale vidina toho, že bude v příštích dílech hrát mnohem větší zápornou roli, je vynikající. S takovým představitelem má Grindelwald velkou šanci stát se černokněžníkem velkého formátu, přesně jak tvůrci slibují. Voldemorta v něm nevidím, zato velkou hrozbu ano. Jen tak mimochodem, hodně akce se nedočkáte, tím méně té s hůlkami, jenže o ni zde ani tak nejde. Film staví na komické a milé akci, v níž Newt odchytává svá stvoření.
  • praktičtější hlavní hrdina (v porovnání s Potterem)
  • minimum známějších postav
roque
roque
2 923 bodů
7
Jako fanoušek Harryho Pottera jsem tento film přirozeně nemohla nechat ujít. Záplatka docela zajímavá. Postava
  • zvířata v kufru
  • Kowalski
  • slavní herci (nehodí se tam)
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
8
+1 hvězda za tučka.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 835 bodů
6.5
Fantastická zvířata jsou zábavná a roztomilá, jenže jaksi samoúčelná, protože nijak zvlášť nesouvisí s hlavním příběhem, kromě toho, že kvůli nim se octl Newt Scamander v New Yorku. Stopáž, kterou jim Yates věnuje, ocení jen nejmenší diváci, ostatní se nejspíš začnou po čase nudit. Asi nejslabším místem je odsouzení k smrti, to vyzní jako drobná nehoda. Žádná osudovost, žádné vědomí definitivního konce. Mají nějaké problémy, asi tak nějak. Závěr je efektově velkolepý, ale nikoliv napínavý. Celkově za největší slabinu považuji rozředění emocí.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
6.5
Na tento film jsem se opravdu, ale opravdu moc a moc těšila. Ale moc mě nebavil. Čekala jsem od J. K. Rowlingové trochu víc. Ve filmu se objevovala nádherná stvořeníčka, takže ta to tam aspoň zachránila. Prostě série Harryho Pottera je vydařenější než tento film.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
3.5
Kvůli třetímu dílu jsem si rozhodl dát si opáčko a ten film je neskutečně špatný. Polovina věcí se ve filmu děje jenom proto, že si to tak určili scenáristé a nemá to logiku plynoucí z nějakého fungování světa. Postava je taky, protože jí tu tvůrci chtěli, stane se tohle, protože to tak napsali. Narušují se tu zavedená pravidla kouzelnického světa nebo se přichází s vysvětleními, které jsou natolik nesmyslné, že nechápu, že je někdo mohl schválit. Film má až příliš dějových linek, u nichž si často říkáte, proč tam vlastně jsou a stejně je to s postavami, kterých je nadbytek. Hudba není na takové úrovni, jakou měly filmy o Potterovi a většina postav se zde tváří, jako kdyby měli nějakou mentální poruchu. Film v podstatě táhnout Jacob a Queenie, kteří jsou pro děj jako takový ale víceméně zbyteční a byli vytvořeni pouze jako comic relief postavy. Efekty jsou předimenzované a onen šedý filtr film opravdu kazí. Něco uvnitř mi pořád říká, že bych tomu filmu měl dát více, ale racionálně je to opravdu na jednu hvězdičku. Hodnocení: 35 %