Krycí jméno U.N.C.L.E.

75%
Krycí jméno U.N.C.L.E.

Hlavními postavami filmu „Krycí jméno U.N.C.L.E.“, zasazeného do první poloviny šedesátých let minulého století, do doby vrcholící studené války, jsou agent CIA Solo (Cavill) a agent KGB Kuryakin (Hammer). Oba agenti jsou nuceni odložit dlouholeté nepřátelství a spolupracovat na společném úkolu překazit plány tajemné mezinárodní zločinecké organizace, která chce šířením jaderných zbraní a technologií destabilizovat křehkou rovnováhu sil ve světě. Dvojice agentů má k dispozici jediné vodítko – dceru zmizelého německého vědce, která je klíčem k proniknutí do zločinecké organizace. Musí závodit s časem, aby vědce našli a zabránili celosvětové katastrofě.  (Freeman Ent.)




Recenze: Krycí jméno U.N.C.L.E.

Kinobox.cz
65%

I v tom se Ritchie podobá autorům dobových špionážních filmů, vítězí naivita. Logiku v nich mozkem dnešního diváka 21. století nehledejte. Prostě si užívejte - všechny ty stylové padouchy a jejich pravé či falešné bomby, nablejskaný fára, dámy v róbách, které vám dokáží s úsměvem na rtech a lusknutím prstů zatraceně ztrpčit život.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Pro mne je tento špionážní snímek pro Guye Ritchieho trochu netypický. Vůbec bych v něm nepoznal jeho normálně nezaměnitelný rukopis. Některé momenty a scény jsou pro něj typické,ale ve výsledku bych ho jako režiséra netipoval. Krycí jméno U.N.C.L.E. je v první řadě příjemnou zábavou a nenáročnou podívanou,která se místy pořádně zamotá. Právě ve scénách s "vysvětlením" jsem odhalil Ritchieho styl. Povedená akce,vtip a výborní herci. Velmi dobré.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Dobrý špiónský akční film. Není rozhodně špionážní film, alespoň ne za mě. Klasický formát USA-Rusko, spousta zvratů dvojitý agent a mraky dalších standardních klišé. Ve výsledku je to ale svižná akční podívaná s dobrými hereckými výkony a pěknými efekty.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Dva největší američtí agenti Napoleon Solo a Illya Kuriakyn v boji proti nepřátelům míru, zejména pokud jsou z organizace T.H.R.U.S.H. Jedná se o další celovečerní ryze popcornový snímek v řadě na základě klasického seriálu, v tomto případě ´The Man from U.N.C.L.E.´ (1964). Vlivem toho se i děj odehrává v šedesátých letech, kdy je studená válka v plném proudu a proti sobě stojí CIA a KGB. Ale jak už to ve špionážních etudách bývá, někdy se naskytnou situace, kdy musí spolupracovat. A o co že jde? No jasně, o atomovou bombu. Je to něco jako bondovka, ale zpracované to není jako bondovka. V rámci patřičných klišé se to bere vážně a sebeparodicky zároveň, čímž v rámci čiré filmové špionážní zábavy celý koncept vychází. Vidět automobilovou honičku s Trabantem či Wartburgem se jen tak nepoštěstí. Originál je respektován, což u podobných snímků nebývá obvyklé. Každopádně snímek silně konkuruje obdobnému počinu ´Kingsman: Tajná služba´ (2014) a tak je jen na divácích, který je lepší. Souboj je hodně těsný. V obou případech jde především o zábavný potenciál sloužící coby mechanismus ve spojení akčních sekvencí, humoru a soundtracku pro zábavnost převážně svým smyslem pro ironii. I když tady se také hodně sází na šedesátkové retro.


Dodatečné informace

Původní název:
The Man from U.N.C.L.E. (více)
  • USA Krycí jméno U.N.C.L.E.
  • USA The Man from U.N.C.L.E.
Premiéra v ČR:
20. 8. 2015
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
108,15 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Krycí jméno U.N.C.L.E. je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch