Modelky s.r.o.

25%
Modelky s.r.o.

Film Modelky s.r.o. vypráví příběh dvou konkurenčních modelingových agentur, které vedou někdejší dvě kamarádky (Regina Rázlová a Evelyna Steimarová), ale už 40 let nesmiřitelné rivalky, ikony českého módního světa. V roce 1967 se obě zúčastnily soutěže Miss Československo, a protože (samozřejmě) vyhrála jen jedna, ta druhá prohru neunesla a od té doby si dvě dnes už letité dámy vjíždějí do vlasů, dělají si naschvály, sabotují si módní přehlídky, pomlouvají se. A předhánějí se, která objeví další Evu Herzigovou, aby mohla na tu druhou jejím prostřednictvím ze zahraničních módních mol udělat pořádně dlouhý nos. Když se pak na scéně objeví tvář mladičké Martiny (Nicola Votavová), jež všem svou krásou doslova vyrazí dech, svedou boj o to, která z nich ji uloví do své stáje. Která vyhraje? A prohloubí se tím jejich rivalita, nebo ty dvě znesvářené „babičky" konečně zakopou válečnou sekyru a obnoví své přátelství? (oficiální text distributora)



Scénář:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Tomáš Magnusek se tentokrát pokusil zalepit díru v české kinematografii s netypickým námětem a to snímkem z modelingového prostředí. Dějově vsadil na dvě navzájem si konkurující rivalky a jejich nekonečné schválnosti a naprosto uťáplé slečinky snažící se v modelingu prosadit za každou cenu. Tvůrci se nijak netajili inspirací od podobných amerických snímků a je vidět, že snaha byla obrovská. Jenomže když na druhou stranu s takovým žánrem chybí zkušenosti, je to na výsledku setsakramentsky znát. Chvílemi je to ryzí komedie, chvílemi bláznivá až ztřeštěná komedie, chvílemi to spadne dokonce i do sitcomu. Živost na celém tom dění sice je, ale přeci jen tomu ještě chybí ona určitá jiskra. Ale nápad to byl dobrý. Konečně také něco jiného, než neustálé rodinné dramatizace, které jsou do nás tlačeny téměř všemi směry.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
2
Nedáš, nedá. Ale slečna s "hlubokým hlasem" prostě vždy pobavila.. Jinak děj naprosto banální, trapnost a zase trapnost. 10%
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
2.5
Tak špatný film jsem už dlouho neviděla. Autoři se snažili vylepšit chabý scénář a děj filmu tím, že dosadí dobré herce, bohužel, ani to nepomohlo. Prostředí filmu paroduje americké filmy tohoto typu. Film je komedie, ale v jiném smyslu, než asi tvůrci měli v úmyslu.

Dodatečné informace

Původní název:
Modelky s.r.o. (více)
  • Česká republika Modelky s.r.o.
Premiéra v ČR:
4. 12. 2014
Distributor:
Magnusfilm
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch