V/H/S/2

66%
V/H/S/2

Při hledání zmizelého studenta narazí dvojice soukromých vyšetřovatelů v jeho domě na kolekci VHS kazet. Při jejich sledování si záhy uvědomí, že za studentovým zmizením stojí temné síly.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Hororový projekt ve stylu found footage ve druhém kole bláznivé antologie ve své nejtvrdší hnusotě. Tohle skutečně není nic pro slabé povahy. Máme tu soukromého detektiva, který je v jistém smyslu pojítkem všech povídek, kde uvidíme chlapíka s implantátem oka fungující jako kamera, cyklistu s kamerou na helmě, zpravodajce a další. Roztřesená kamera je využita do největší maximálnosti. Ona hrůza a děs se tímto značně zvyšuje o další level a kdo se při takových záběrech nepozvrací hned, tak alespoň sáhne po nějakých antidepresivech. Toto volné pokračování je i vzácným úkazem v tom, že je dvojka lepší než jednička. Má to nápad, styl a onen hnus v té nejlepší dokonalosti. Nejedná se o nic jiného než ryzí žánrovou bláznivinu která hororově pobaví, ale na kterou se nedoporučuje dívat pozdě v noci a o samotě. Pak cestou na toaletu vystraší i obyčejný pavouk či zakňourání kočky někde venku.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
8
Prakticky zopakování jedničky. Což jsem čekal, že mi bude docela vadit, ale nakonec vůbec ne - užil jsem si to stejně. Především mi hodně vyhovuje dělení na kratší povídky, díky čemuž se tahle VHSka nestíhá okoukat.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Druhý V/H/S úspešne obhájil svoju existenciu. Vo všetkom je väčší, lepší, absurdnejší, skrátka, vyspelejšie dvojča svojho priemerného súrodenca. Tým, že sa jedná o poviedkový formát kvalita neustále skáče hore-dole. I keď sa už nejaké poviedky nepodarili, vždy ich forma vytiahla hore. Pre mňa sa absolútnymi favoritmi stali Safe Haven svojou neustálou akciou a Slumber Party Alien Abduction svojim zaujímavým umiestneným kamery (i keď koniec trocha zamrzel). A Ride in the Park svojou odľahčenou atmosférou, taktiež celkom potešil. Osobne, by som, ale viac uvítal zbavenia sa úvodnej zápletky o nájdení daných pások. Je nemastná-neslaná, príbeh to aj tak vedie, len priamočiaro za jedným cieľom a vlastne to ani nie je zaujímavé na pozeranie. Podobne ako jeho predchodca sa jedná o značne rozporuplné dielo. Presne ako každá antológia. Ak sa vám, ale minulý diel pozdával, druhý chod vás istotne nesklame. Za mňa osobne úplná spokojnosť.

Dodatečné informace

Původní název:
V/H/S/2 (více)
  • USA V/H/S/2
Země původu:
USA, Kanada, Indonésie
Tržby:
0,02 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce V/H/S/2