Hranice nemožného

80%
Hranice nemožného

Americko-kanadský vědecko-fantastický seriál, v němž nesourodý tým vyšetřovatelů odkrývá strašné tajemství týkající se série neuvěřitelných událostí, jež se začínají dít po celé jejich zemi. Když na letišti v Bostonu přistane letadlo, ve kterém jsou všichni cestující mrtví, je povolána zvláštní agentka FBI Olivia Dunham, aby tuto událost vyšetřila. Pomáhají ji v tom geniální vědec Dr. Walter Bishop, který strávil 17 let v psychiatrické léčebně, a jeho syn Peter Bishop. Agentka Dunhamová a oba Bishopové nejen odhalují, že do tohoto zvláštního případu jsou zapojeni také lidé z vyšších vládních míst, ale postupem času zjišťují, že nevysvětlitelné události, jež je obklopují, jsou součástí něčeho velkého a šokujícího a že dohromady tvoří tzv. Vzorec, a ten se snaží objasnit. S vervou se noří pod povrch událostí a prozkoumávají hranici mezi vědou a fikcí, mezi nepředstavitelným a realitou či mezi možným a zcela nemožným. Tito tři vyšetřovatelé jsou jen zlomkem z těch, kteří společně budou odhalovat věci, jež jsou pro dnešní svět nemyslitelné. Jak se ale zdá, vše co řeší, má společného jmenovatele – nadnárodní společnost Massive Dynamic. Seriál Hranice nemožného je už čtvrtým společným projektem J.J. Abramse (Ztraceni, Alias, Star Trek) a producenta a scénaristy Alexa Kurtzmana (Alias, Mission Impossible III, Star Trek), na němž se podíleli i další proslulí tvůrci, např. scenáristé filmu Transformers. Seriál měl v USA premiéru 9. září 2008 na americké televizní stanici FOX a zaznamenal nevídaný ohlas, který ho zařadil do seriálových hitů tohoto podzimu. Utvořily se kolem něj také komunity a fanouškovské stránky podobně jako například kolem seriálu Ztraceni. FOX TV zařadila na podzim 2009 již druhou řadu seriálu, která se opět těší velkému úspěchu. (zdroj: Nova Cinema)





xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Fringe je jasný příklad seriálu, který na sebe strhne pozornost a má zaryté fanoušky ještě dřív, než je vůbec odvysílaná první epizoda. Může za to hlavně neprůstřelná "Abrams" reklama, které se nedá nic upřít. Seriál vypadal vážně na televizní událost. Když přišly první díly, byl jsem úplně nadšený. Všechno to působilo jako temnější a promyšlenější Akta X. Nadšení ale opadlo hodně brzo. Seriál prakticky po pěti epizodách zaběhl do stereotypu. Rámcovité a nezajímavé postavy, vynucené konspirace a nesouvislé případy začaly nudit okamžitě. Zápletka dílu probíhá ve stylu "problém - profesor na něm kdysi pracoval - šílené cool řešení", a to mě prostě nebaví. Fringe ztratil svoje kouzlo jen chvíli po tom, co ho získal.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
2
Seriál som začal pozerať s nadšením, ale už v prvej sérii sa postupne začali objavovať výraznejšie scenáristické muchy, ktoré som však ignoroval, pretože samotné rozriešenie záhad ma zaujímalo viac ako kvality, veď išlo len o relax, avšak poslednú sériu som ani nedopozeral, zasekol som sa niekde v polovici, to už bola absolútna nuda.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7.5
Velice zajímavý seriál, něco mezi Akty X a Krajními mezemi. Sympatické hlavní postavy a postupný vývoj hlavního děje. Na rozdíl od seriálu Ztraceni je vyvážený počet otázek a odpovědí. Nápady na jednotlivé epizody jsou v rámci možností originální a zábavné.

Dodatečné informace

Původní název:
Fringe (více)
  • USA Hranice nemožného
  • USA Fringe
  • USA A rejtély
  • USA Fringe - Grenzfälle des FBI
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch