Běžící muž

67%
Běžící muž
Plakát traileru
Dystopický sci-fi thriller Běžící muž (v originále The Running Man) sleduje příběh bývalého policisty Bena Richardse (Arnold Schwarzenegger), který byl po změně režimu v USA nespravedlivě zatčen a poslán do vězeňského pracovního tábora. Po několika měsících perzekuce se Richardsovi daří uniknout, je ale dopaden dříve, než stihne utéct ze země. Jeho příběh však zaujme amorálního Damona Killiana (Richard Dawson), moderátora násilné televizní show Běžící muž (The Running Man). Killian dává Richardsovi nabídku: dostane svou vytouženou svobodu, pokud se mu podaří přežít v jeho show, ve které zločinci bojují na život a na smrt s ozbrojenými zabijáky…



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Kingovu předlohu jsem nečetl což je výsledku nakonec možná dobře. I přesto Běžícího muže považuji za hodně slabý akčňák a za jeden z nejslabších filmů Arnolda vůbec. Slabé béčko,které propaguje nadměrnou brutalitu a násilí bez hlubší myšlenky. To vše navíc v naprosto otřesném a levném hávu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Osmedesátkové "patlamoto" sci-fi, které drží na hladině průměrnosti Arnold Schwarzenegger, ale ani ten nepředvedl moc dobrý výkon, na který jsem většinou zvyklý. Utíkat celý film ve zlatém elastickém oblečku ho asi moc nebavilo. Za mě jen průměrná záležitost.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6
Mediální manipulace, senzacionismus a masová hysterie. Na to všechno se zaměřuje tento snímek, který je natočen na základě námětu románu Richarda Bachmana (Stephena Kinga), který v Česku vyšel pod názvem 'Běh o život'. Bohužel však zůstalo jen u toho námětu. Filmový příběh je oproti knize zcela jiný. Každopádně i tak mají jedno společné a tím je reality show. Tvůrci snímku se na takovýto fakt podívali v akčně zábavné, a co si budeme povídat, i vcelku brutální satiře. Takže moralizačně socio-kritický pohled naprosto všem unikne. V románu je rok 2025, ve snímku 2017. A když se to vezme kolem a kolem, daná atmosféra daleko od pravdy není. Media lžou, totalitní zákazy a nařízení také různá jsou, když se v nějaké reality show poperou, divácký zájem okamžitě stoupá. Film je vcelku zajímavý, ale nešťastně natočený. Nízký rozpočet je znát na kulisách a v ději je jedna nelogičnost větší než druhá. Když si vezmeme ten nejvíc do očí bijící, tak opravdu je možné všechno prošpikovat kamerami. Stačí si jenom spočítat, kolik kamer muselo být namontovaných v helikoptéře , aby televize mohla krásně sestřihat vzniklý incident a šéf reality show tento sestřih upravit a použít pro svůj vlastní prospěch. A co ten útěk? Arny prchá z vězení za pozornosti kamer v plném detailu a on ho nikdo nechytí? Ne tenhle film se prostě nedá brát vážně. Ale jako filmová zábava, nemálo podobná klasickému snímku 'Rollerball' (1975), bohatě postačí. Sledovat příběh, bavit se a nepřemýšlet nad tím. Nakonec, Arny tu hláškuje co mu síly stačí, tak co chtít víc.


Dodatečné informace

Původní název:
The Running Man (více)
  • USA Běžící muž
  • USA The Running Man
  • USA El sobreviviente
  • USA L'implacabile
  • USA O Sobrevivente
  • USA Sidste chance
  • USA Trkač
Premiéra v ČR:
14. 7. 2019
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch