Beze strachu

69%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
6
Podruhé za sebou slabší Weirův film. Velmi rozvleklé, i když myšlenkově velmi zajímavá studie traumatu, zacházející samozřejmě mnohem dál. Mrzí mě to kvůli vynikajícímu Bridgesovi a skvělému závěru...
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Neuvěřitelně silný zážitek a ten závěr s tou úžasnou hudbou je dechberoucí a taková třešnička na dortu, co je opravdu pestrý, hluboký a mnohavrstvý. Peter Weir se dostává do špičky mých nejoblíbenějších režisérů, pokládá zde otázky, před kterými většinou v běhu našich dosti povrchních životních starostí většinou utíkáme. Ty běžné starosti lidí, důležité projekty, veledůležité právní případy, všední rodiné přetvářky a vztahové hry s nimi spojené zde působí směšně a nicotně a je to tak přirozené. Opravdu Weirův mistrovský kus a úchvatně zahrané od všech zůčastněných.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Nikdy, sakra, ještě nikdy doposud jsem se z žádnou postavou neztotožnil tak, jako tady s Maxem. (BTW na druhém místě samozřejmě stojí Joker z Dark nighta.) Uvědomění si malichernosti našeho pachtění a poznání skutečných problémů. Poznání života v pravdě. Touha najít spřízněnou duši. Změna životního stylu. A to vůbec nemluvím o ostatních postavách a osudech ve filmu ztvárněných. I jejich motivace jsou zpracovány realisticky a hlavně nenuceně. Každý si zkrátka může vybrat, kterou cestou by se dal on sám. Takže až na ten menší happyend, který se dal bohužel očekávat, jsem nevyšel z vytržení. Jsem nadšený!!!