Kód Enigmy

80%

Komentáře a recenze 73

Dle počtu bodů
taliz
taliz
257 bodů
9
Bomba. Opravdu bomba. I když předvídatelné, pro toho kdo zná trošku historii, ale opravdu pecka.
odla
214 bodů
8
Film, který je z velké míry postaven na hereckém výkonu Benedicta. Film lehce sleduje dějovou linii o prolomení kódu, ale hlavní dějovou linkou je charakter kryptoanalytika Alana Turinga. Na filmu je znát precizní práce filmařů a zkušených lidí, kteří směřují za oceněním.
kvetule9
kvetule9
209 bodů
10
Shlédla sem ho náhodou a vůbec jsem neměla tušení o čem to je a hlavně, že se jedná o skutečnou událost. Benedict to zahrál úžasně. Film s velice zajímavým a silným
  • obsazení
  • děj
Tombo
Tombo
147 bodů
8
Alan Turing je pro mne stále pojem, minimálně v IT. A Enigma? Těch filmů a knih o ní přečtených. A pak se někdo sebere a natočí (nejenom) o tom všem "další film". Jenomže tenhle je jiný. Ukazuje Turinga jako nesnášenlivého génia i jako homosexuála, přičemž doba byla taková, že to první se muselo tajit a to druhé "léčit". Výborný film, přesvědčivý Cumberbatch. Perlička: zajímavá admirálská role Charlese Dance, který Tywina Lannistera prostě nezapře.
mia.s
91 bodů
7
Dobre zahrane, vcelku to nenudilo.
Adél
80 bodů
9
Naprosto skvělý film. Pro mě jeden z těch filmů, u kterých si člověk přeje, aby nikdy neskončil. Úžasné herecké výkony. Doporučuji!
iskawlan
53 bodů
9
dobrý film, který rozhodně zaujme.
k.skodakova
51 bodů
10
Parádní fil, všem doporučuji!!!
buriltomas
35 bodů
9
Jsem rád, že mám štěstí na filmy, protože vedle Pána Prstenů, Star Wars mohu dát dalších 90% i Kódu enigmy. Zajimavý a dobře natočený příběh o člověku, který zachránil milióny životů během 2. světové války jen díky svému geniálnímu mozku. Výborné herecké obsazení v čele s Benedictem Cumberbatchem a Keirou Knightley. Oscarové klání bude určitě stát za to. Stejně jako stojí za to vidět tento film.
irena-schutzova
24 bodů
8
Skvěle natočený film s dobrým obsazením.