Dešťová víla

52%
Dešťová víla
Klasická romantická pohádka o dobru a zlu. Dešťová víla jde krajem převlečená za chudou ženu. Pozná, že lidé začali myslet hlavně na peníze a vytrácí se mezi nimi dobro a láska. Rozhodne se proto, že jim vezme vodu... Ale nebojte, nakonec dobro a láska zvítězí, jak už to v pohádkách bývá. (Oficiální text distributora)



Recenze: Dešťová víla

Kinobox.cz
40%

Je pravděpodobné, že většina recenzí na Dešťovou vílu, včetně této, vyvolají obvyklou nenávist mezi kritiky a diváky, kteří mají filmové pohádky v oblibě a jejichž názor by se dal shrnout do hesla „Neberte nám pohádku!“ Smyslem tohoto textu skutečně není „brát divákům pohádky“, ale přimět tvůrce a producenty k zamyšlení, zda to, co divákům nabízejí, je skutečně tím, za co jej vydávají a co skutečně diváci od žánru pohádky očekávají.


Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Tato pohádka zde má velmi špatné hodnocení.. mě se ale líbí. Dobré obsazení, vyčnívá zejména Miroslav Donutil v roli starosty darebáka. Celkově je to vizuálně nadprůměrná pohádka se slušným příběhem. Za mě v kategorii pohádek velmi slušný počin - 70% .
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
4
Naprosto průměrná pohádka, jakých má čt v řadě tisíc a jednu. Navíc to hyzdí strašný počítačový kýč. Zcela zbytečný film. I když v podstatě funkční - děti potěší. Asi.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Opravdu pěkná nová česká pohádka, kde sedlák Lakota v podání Miroslava Donutila nemá chybu a jeho žena (Simona Stašová) jakby smet. Na Vicu Kerekes jako Květušku se krásně dívá a příběh přírody a 4 elementů vzduchu, ohně, země a vody v protikladu k lidským iluzím hodnot je povedený.


Dodatečné informace

Původní název:
Destová víla (více)
  • Česká republika Dešťová víla
  • Česká republika Destová víla
  • Česká republika Dažďová víla
  • Česká republika Die Regentrude
  • Česká republika The Rain Fairy
Premiéra v ČR:
11. 2. 2010
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Čeština:
Dešťová víla je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch