Tři bratři

58%

Komentáře a recenze 86

Dle počtu bodů
limeta
limeta
5 180 bodů
8
Milé, líbivé, poetické. Body přidávají Dyk s Klusem. Celkem spokojenost, jen ten vlk....
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Tři různé pohádky, tři různé kvality a tři vtipní, polodementní, bratři. Jeden si nic nepamatuje (stejně jako král-proč?), druhý je asi pedofil a třetí stále na tripu s věčným úsměvem a stále se o něco bouchá. Nejlepší je Zdeněk Svěrák jako vypravěč, či Jiří Lábus v roli čarodějnice, nebo LIška jako Holub. Film drží ještě dobře pohromadě písničky. V první pohádce jsou podivnosti (trní dorůstá, pak už zase ne, na zámek se dá dojet tři krát za den, kostra v trní-kdo to byl? ). Druhá pohádka je pedofilní ( fóry jako od Petra Čtvrtníčka ) s přemírou mluvících zvířátek v lese ( vzpomínka na Kukyho?). Proč nemluví koně, krávy v jiných pohádkách, to nevím. Nejlepší byla loutka jelena ( nejsou prachy, tak budeme dělat, že to je jelen - bomba, škoda že to nebylo celý takový, to mě bavilo). Vyšel i vlk. No třetí pohádka, to je už Monty Pythnon úplně s "dementním" Dykem, který je snad pořád na tripu, ale to drží pohádku nad vodou. Tam už není jinak vůbec nic. Takže Kaiserovy křupající prsty ( zvuk jak při kácení lesa ) jsou jen tečkou za pohádkovou estrádou, která pobaví, i když je úplně téměř o ničem, bez gradace, jen tak.
  • kamera, výprava, písničky
  • Zdeněk Svěrák, Jiří Lábus,loutka jelena, vlka a běžící kráva ve sněhu, "dementní" role Vojty Dyka
  • tak nevím, proč to vzniklo, jestli kvůli dětem, nebo to byl kakul na jistotu
roque
roque
2 923 bodů
Jelikož je
  • režisér
  • herci
  • kostýmy
  • hezký plakát
  • zpívání
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Krásná hudební pohádka...
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
4
První pohádka, ano. Ale ta druhá..., nevím zda si Svěrák ze mě střílel a nebo to myslel opravdu vážně. Třetí už bylo takové to dokoukáníčko a vzdychání jestli se neobjevý něco skvostně hloupého jako to bylo s tím *vlkem*. Achjo, a to jsem se na začátku filmu docela těšil co bude dál a také mě to i zajímalo...,pohádek je hold konec. Ale abych tomu nedával takovej odpad, za mě ty 2 hvězdy dostane, koukatelné to bylo a utrpení žádné (krom pedofilní částí).
marie-kolarova
marie-kolarova
2 835 bodů
7
Začínáme se Šípkovou Růženkou. Hravá, poetická, kouzelná, přesně jaká má být. Zdařilý akcent na boj s trním a úžasný Jiří Lábus coby Bába z mokřin. Pokračujeme s Červenou Karkulkou, jednoznačně nejslabší částí. Vlk není ani strašidelný ani odpudivý, spíš jen krabicoidní. Největší propad vidím v zaslíbení cca devítileté holčičky budoucí ženichovi. V poslední části se setkáváme s líbeznou Maruškou a se zlou macechou a její dcerou Holenou. Vysílání pro jednotlivé letní produkty uprostřed třeskuté zimy je poměrně bez nápadu a suše stereotypní, jediné čím se člověk zabaví, jsou zdařilé kreace Ivany Chýlkové v roli macechy a Aleny Dolákové jako její dcery. Při třetím kole už těm dámám pomalu fandím.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
3.5
Tvůrčí duo Svěrák & Svěrák má určitě velký potenciál udělat kvalitní originální film (a již jsme se o tom několikrát přesvědčili), tak proč se tentokrát snaží recyklovat klasiky? Do 90 minut narvané 3 všem známé pohádky, které jsou propojené díky 3 sourozencům je bohužel minimálně přidaná tvůrčí hodnota, kterou nezachránilo ani dobré herecké obsazení. Nějak jsem ale nepochopil, proč Jirka Lábus hraje ženskou postavu babu z mokřin.
sQelle
sQelle
2 814 bodů
8
Přijít s něčím novým na česká plátna ve formě pohádky, je už snad nemožné, ale tohle řešení skloubit tři, všem známé, pohádky, je mi velmi sympatické. A když se toho ujme duo Svěrák-Uhlíř, tak je to lázeň pro duši i pro uši. Film jsem viděl v kině a rozhodně až bude v televizní formě, tak si ho nenechám ujít. A hudba? Geniální, tak jak to pan Uhlíř umí, stane se z ní brzy lidová. Jediný důvod proč nedávám plné ohodnocení, je to, že se mi ten konec moc nezdál, bylo to takové strašně rychlé a trochu odbyté, čekal jsem větší vyvrcholení a ono nepřišlo.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
8.5
Nádherná česká pohádka od dua Svěrák - Svěrák. Byly v ní spojeny hned tři pohádky. O Šípkové Růžence, O Marušce a O Červené Karkulce. Podle mne výborný nápad spojit do jedné pohádky tři velice známé. Líbilo se mi obsazení hlavních postav. (Tomáš Klus, Vojta Dyk a Zdeněk Piškula)
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
5
Dlouho jsem přemýšlel, proč je to tak infantilní, až mi došlo, že to kopíruje Mrazíka. V budoucnu možná nová klasika...