Mušketýr

47%
Mušketýr
Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu.



Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
2
Asi ta nejzmatenější adaptace námětu tří-čtyř mušketýrů jen velice volně vycházející ze slavného románu Alexandra Dumase (scénárista nechal D´Artagnanovy rodiče zavraždit královskou gardou, jeho samého nechat vychovat sluhou Planchetem, který jej naučí jakési bojové umění ve stylu kung-fu apod.). Podivná choreografie bojových scén, ani přibližně zachované dobové reálie - např. královská rodina, dialogy jak z večerníčku. To už raději parodii ve stylu Les Charlots, tomu se divák může alespoň zasmát. Vůbec nechápu, co v tomto veledíle dělá Catherine Deneuve, Tim Roth nebo Mena Suvari.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Známý příběh Alexandra Dumase st. o třech mušketýrech a chrabrém D'Artagnanovi odvyprávěný hongkongským stylem? Nakonec, proč ne? Fantazii se meze nekladou a ve světě filmu to platí dvojnásob. Jedno je tak už od samotného začátku jisté. V žádném případě nelze počítat s dobrodružnou romantickou atmosférou, jaká je jinak u takovýchto snímků očekávaná. Zde je ve vyprávění neobvyklý švih, zkratkovitý dějový vývoj a jedna akce střídající druhou ve stylu, jaký by nikdo neočekával. Fanoušci klasického šermu nechť raději tento snímek vynechají. Zato fanoušci hongkongských akčních filmů si přijdou na své. Ostatní budou skřípat zuby, cože to tvůrci udělali, ale dobře jim tak. Nakonec, s původním románem to kromě postav ani nemá nic společného. Příběh je záměrně zcela jiný, k čemuž se scenárista rozhodl dobře. Akční scény jsou i na tuto dobu velkolepé a tradičně hongkongsky neuvěřitelné. Celkově se jedná o snímek velice jednoduchý a to po všech stránkách. Tady jde jenom čistě o fantazii a čirou filmovou zábavu a o nic víc.

Dodatečné informace

Původní název:
The Musketeer (více)
  • Lucembursko Mušketýr
  • Lucembursko The Musketeer
  • Lucembursko D'Artagnan
  • Lucembursko The Musketeer - Der junge D'Artagnan
Země původu:
Lucembursko, Nizozemí, NSR, Velká Británie
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
27,05 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Předplatná