Transformers: Zánik

58%

Komentáře a recenze 59

Dle počtu bodů
Žralok
Žralok
4 087 bodů
8
Sice mam Transformery i Baye rád. Ale tohle spojení se mi začíná zajídat a raději bych vidět rozchod. Baye u něčeho novýho a nejlépe opět akčního v eRku. Ostatně čtyřka už byla prostě počtvrtý to samý a jedničce se zdaleka nerovná ani jedno pokračování.
kubas369
4 086 bodů
2
Už by mohl někdo konečně, prosím Michaelovi vysvětlit, že tahle serie je už dávno mrtvá a tohle zbytečné lpění na životě něčeho co už nejméně dva filmy hnije hluboko v zemi nemá smysl.
kery-
kery-
3 671 bodů
6
No tak si to shrneme - Majkl ze sebe žďíme do poslední kapičky a opět vykrádá vše včetně sebe. Nejednou jsem při sledování měl pocit, že tohle tu prostě už někde bylo, a to nejen v Transformerech, ale i jinde. Prostě co Bay před natáčením viděl a řekl si "jo, tohle je vono!", to do tohohle filmu nasral. Příběhově opět sračka, ale proto na ty robůtky přeci nekoukáme. Koukáme na to kvůli tomu, že to vypadá "hustě", a tady tomu prostě není jinak. Vizuál (a tím vizuálem opravdu nemyslím ten do očí bijící product placement) a ozvučení opět jedou. Obměna postav mě kupodivu ani neštve. Máme tu Kena Blocka, který se postará o Lablabléémufovské "no, no, no!", máme tady Liškovský prvek, který stopoří nejedno péro a ani na Marky Marka co by hodného taťku si stěžovat nemůžu. No abych se zase vrátil na zem, jak jsem řekl už ze začátku komentáře, stále je to sračka. A v dalších X dílech tomu asi jinak nebude, Bay je prostě člověk který to dokáže vzhledově podat tak, aby si z toho každý sedl na prdel, ale to je asi tak vše. Ale co, na mě to stále trochu funguje.. "elóel"
Ombak_Penari
2 764 bodů
3
Když jsem slyšel, že Mark Wahlberg bude hrát v Transformers, jásal jsem, že se na to konečně bude dát koukat. Když jsem to viděl, lituju Marka Wahlberga. Snad ale dostal pořádně zaplaceno. Tuny výbuchů a hýbajícího se kovu prostě nestačí na to, aby se dalo filmu odpustit, že je to tak nehorázný kýč a hovadina. Zhruba od třetiny filmu jsem ztrácel pozornost až ke krátkému zaspání, následkem čehož už jsem pak vůbec nevěděl, o co vlastně jde. A kupodivu mi to vůbec nebránilo v znuděném dokoukání filmu, děj byl totiž naprosto nedůležitý a obraz sestával jen z kýčovitých pohledů na bortící se zdi, barevné roboty, krásné holky a správné chlapy v hrdinských pózách. Nic na tom nevylepšil ani nápad s dinosauřími roboty. Mám Transformerů definitivně pokrk, ale je mi jasné, že jediná otázka, která padla po uvedení filmu v kinech, je prostá: "Vydělalo to?"
stantheman
stantheman
2 399 bodů
3.5
Není co hodnotit...pokd teda hodnotíme film a ne efekty. Pro mne absolutně bezduchý scénář , bez jakéhokoliv přínosnějšího nápadu , mdlý až k poblinkání.Tohle nemůže být ani prostoduchá zábava.
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
7.5
První Transformers, kteří se mi upřímně líbili. Výborná hudba, inteligentní humor, skvělé efekty a nádherná auta; co víc si přát? Jediné, co skutečně Zániku škodí je délka. Téměř tříhodinová stopáž je skutečně až přespříliš a zatímco první polovina funguje jako slušný rozjezd, po kterém následuje vtipná (při pomyšlení na U Can't Touch This se směji ještě teď) a efektivní akce, poslední půl hodina mi přijde až samoúčelná. P. S.: Nevím, koho do role Tessy napadlo obsadit Nicolu Peltz, ale zřejmě mi na ni zajistil slušnou alergii. P. P. S.: Z úvodních songů Linkin Park se stala téměř tradice, kdo měl ten 'geniální' nápad tuto tradici porušit?
wop
wop
1 716 bodů
5.5
Bída s bídou. Od restartu série jsem očekával nějaké jiné pojetí, lepší
  • Stanley Tucci
  • pro děti dobré, scénář odpovídá jejich představám a film neobsahuje tolik očividně mrtvých lidí jako předchozí díly
  • design některých autobotů
  • scénář
  • Mark Wahlberg se sice snaží, ale nemá co hrát
  • na jedno brdo
  • podivný přístup k morálce, kdy lidé svým jednáním, nebo nejednáním zapřičiňují zkázu a smrt a nikdo jim to ani nevyčte
Nevka
Nevka
1 503 bodů
7
Ale jo. Já jsem spokojen. Nevím proč, ale mě prostě poslední dva díly Transformerů bavily. Sice se občas dialogy zasekávají (útěk v závoďáku budiž mi svědkem), ale jinak je to zábavné, a Autoboti s akcí skoro nezabrzdí. V momentě, kdy se film přesune do Číny a změní se prostředí, přibude i trocha toho humoru. Herci v pohodě, Reynor vypadá jako bratr Thora a Galea, i když jak by řekly dámy: ,,Takový krasavec to není.". Charaktery postav (třeba zase Reynora) nevybroušené. Člověk nevěděl, jestli je to hrdina nebo posera. Takže na to, že je to v podstatě jen o akci a vypálení mozku efekty v šílené stopáži, jsem se bavil.
Meky
Meky
1 419 bodů
4
Pouze z povinnosti jsem se podíval na další pokračování "vyšňořených" robotů, jež svádí nekonečný souboj o naši nicotnou planetu Zemi. Nebudu chodit kolem horké kaše, očekávání byla "low", samotný film ničím nepřekvapil, spíš naopak v mnoha ohledech ještě zklamal. První transformery mám rád, v době, kdy vstupovali do kin, to bylo něco nového. Ale po shlédnutí obou pokračování nevím nevím, jestli vůbec někdy budu mít sílu a chuť se k nim vracet, protože obě pokračování a hlavně toto poslední (snad už poslední, prosím!) jsou velkým zklamáním. Počínaje strašně chabým scénářem, který přepálenou, dvou a půl hodinovou stopáž absolutně neutáhne, nudným tempem, opět nevhodnými vsuvkami a také akcí. A to zamrzí nejvíc, poněvadž akce byla pilířem transformerů, ale to už neplatí. Je jí tam příliš hodně, má statickou tendenci, diváka nepřekvapí, ani nevytrhne. Efekty Bayovy vždy šly, ale k úspěchu zdaleka nestačí. Ač bych to nikdy neřekl, tak citelnou ztrátou je i Megan Fox. Její nástupkyně Rosie Huntington-Whiteley je sice kost, stejně jako byla Megan a má tak šťavnaté rty, že bych jí do nich hned kousl, ale po celou dobu je jen přefintěná a skutečně pouze vzbuzuje dojem modelky, která se čirou náhodou ocitla na place a neví co by. Hudbu Steva Jablonskyho už jsem zažil v mnohem lepší formě, než pustit pár přepálených hitů a nashledanou. Závěr? Pomalu ztrácím víru v Michaela Baye! Jeho filmy mám rád a uznávám je, ale od té doby co šéfuje transformerům, klesl hodně hluboko! P.S. Ty dvě hvězdičky dávám především za dva malé, roztomilé robůtky, se kterými byla celkem sranda :)
Cechulda
Cechulda
1 353 bodů
7
No, čím začít. Nebýt to Transformers, tak bych se na to asi nepodíval. Naprosto nelituji toho, že jsem na tom nebyl v kině. 165 minut je fakt nářez. Udržet diváka v napětí nebo aspoň vzhůru, to chce dost rámusu. Ten tam rozhodně byl. Transformování nových Autobotů se mi vůbec nelíbilo. Už je to úplně něco jiného. V obsazení Marka Wahlberga jsem viděl dobrý tahák akorát ho nenechal pan Kruger potažmo Michael Bay moc zahrát. Bohužel, ač jsem Wahlbergův fanoušek, se mi sem naprosto nehodil.
  • Stanley Tucci
  • scénář
  • 165 minut stopáž (v kině dost kruté)
  • transformování se změnilo na míchání kaše