Futurologický kongres

61%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 021 bodů
6.5
Nápad kombinace hraného a animovaného filmu je nesporně zajímavý, ale podle mě nedotažený do konce. Kdybych ho viděla desetkrát, nic mi to nedá! Bohužel! Při koukání na tento film mě zas napadlo to socialistické heslo "Umění pro umění". Ne, každý film sice nemusí mít nutně výchovné poslání, ovšem mám pocit, že někteří tvůrci mají nějaké své představy, které realizují, ale jiný divák neví, o jaké představy přesně šlo, a nemůže tomu potom pochopitelně porozumět. První část, kdy se herečka nechá naskenovat, aby sehnala peníze na léčbu svého sluch i zrak ztrácejícího syna, ještě smysl má. Další část, animovaná, kdy se Robin dostává do světa halucinací, už smysl postrádá. Samotný závěr vyzní zcela naprázdno.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Krásně natočený , vrstevnatý film. Zajímavý a dotažený nápad.Těší obzvláště , že zpracovává námět Stanislava Lema a opět s výborným výsledkem.
Milena107
729 bodů
9
Volná adaptace na povídku Stanislawa Lema, která byla zfilmována známým režisérem Ari Folmanem. Vynikající výkony zejména hlavní a ústřední hrdinky Robin Wright, která hraje sama sebe jako bývalou krásnou a úspěšnou filmovou hvězdu, která je již za vrcholem kariéry a dále výkon herce Harvey Keitela stojí za povšimnutí.