Ledová archa

72%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Pro mě velké překvapení, a to překvapení s přívlastkem milé. Velmi zajímavý příběh s plno akce. Rozhodně originální nápad, který byl skvěle zpracován. Líbil se mi celý kontext filmu, a také kvalitně provedené dialogy, které pokládali otázky, které stojí za zamyšlení. Obsazení bylo taky výborné, není tu moc věcí, co bych tu mohl vytknout. Velmi sympaticky ucházející se sci-fi za 79%!
leafroller
leafroller
3 023 bodů
6
Začal bych pohledem do reality. Lidstvo stojí na konci první etapy svého vývoje, kdy jsme se sice dostali do výšin technologického pokroku, ale ovládání našich pudů je na úrovni doby bronzové. A přesně, jak to předpovídali staří Mayové, čelíme největší hrozbě jaké lidstvo kdy čelilo: přemnožení. Nízká gramotnost většiny populace, lpění na středověkých tradicích a iluze vlastní důležitosti nás dostaly na pokraj krize planetárních rozměrů. Toliko ze života. Snowpiercer je takovou alegorií na dnešní svět a nastoluje otázku udržitelnosti základních životních standardů za cenu regulace počtu obyvatel. Až potud je to velmi v pořádku, protože má člověk o čem přemýšlet. Dále už ovšem procenta ubývají. Především nám zde autor sděluje svůj názor a tomu musí přizpůsobit i reálie filmu. Vše je až absurdně extrémní jako v nějaké počítačové hře a sebemenší logika mizí s každou zhlédnutou minutou. Závěr filmu je už pouhým završením tohoto omylu: despota je sice poražen, ale hrdina nejspíš do hodiny zemře v mrazivé pustině. Slíbil jsem si, že nebudu recenzovat filmy, které se mi nelíbily a proto je nasnadě říct, jak se toto mrazivé peklo dostalo na 50%. Je to především nápad s vlakem, který mě hodně bavil. A přestože bylo dané sociální téma zpracované "odspodu", našel si v něm i pragmatik, jako jsem já, pozitivní momenty. Navíc se mi - kromě hlavního hrdiny - velmi líbil casting. Je to schíza....
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
6
Supr se na to koukalo, bylo to i zajímavé, nápad teda skvělý. Když procházeli všechny vagony, to se mi líbilo hodně, ale bylo tam hodně nudných scén. Za mě 65%
Ombak_Penari
2 764 bodů
7.5
Podobný námět jako Elysium, trochu říznutý Karlíkem a továrnou na čokoládu, ale jinak naprosto originálně a neotřele zpracovaný. Myšlenka vlaku, který je světem sám pro sebe, je velmi zajímavá a celkové ztvárnění rozličných vagónů velmi působivé. Trochu zamrzí lacinější triky, ale v zásadě na tom film nestojí. Film určitě není pro každého a silně se vymyká klasické produkci pro multiplexy, ale pokud přistoupíte na neklasické zpracování postapokalyptické scifi, tak určitě shlédnete celý film s maximálním zaujetím. Ale bacha, není to film pro slečinky a pro sekeru se tu nechodí daleko...
stantheman
stantheman
2 399 bodů
6.5
docela akční...i když...Ed Harris- totální zklamání, scénář ujde , horší už je to se zpracováním. Na současný film docela špatná animace scenérie...jediné co nezklamalo...resp. kdo je Tilda...úžasná jako skoro vždy...užívala si to jako mrcha...
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
9
Skvelá jazda medzinárodným snežným expresom. Bolo zaujímavé sledovať presun pasažierov do 1. triedy. Kto by sa chcel tlačiť v poslednom vozni? Miestami až moc veľké scifi, ale mne to nevadilo a plne som si to užívala.. Ku koncu sa síce trošku spomaľovalo, ale to tak býva, keď vlak prichádza na konečnú :)
naineko
naineko
1 532 bodů
8
Příjemná dystopická záležitost. Zajímavě zvolení herci, propracovaný svět. Obrazově super. Komiksová předloha je poněkud střízlivější, ale to není na škodu.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
9
Výborný postapokalyptický film. Jeden z nejlepších poslední dekády a mezinárodní mix tvůrců tentokrát není handykepem, ale zúročenou možností udělat kompaktní dílo, o kterém se dá přemýšlet ještě dlouho po shlédnutí. Mimořádně výborný Chris Evans dokazující, že v jeho hereckém rejstříku není jen házení štítem Kapitána Ameriky.
hrona
615 bodů
7
U tohoto filmu je strašně znát, to, že amíci se pouze vezou dle Korejského smýšlení. Takový nářez jsem vskutku nečekal. Film, ve kterém se snoubí akční linie typu co je na těle přebytečné musí pryč,,s poetickou strukturou, hrající všemi barvami, přes psychologiocké vykreslení postav, až prakticky k totálnímu bezohledí. Celkové pojetí vlaku, je rozhodně myšlenkou více než zdařilou, rozhodně na film nelze hledět, jako na obyčejnou akční mydlárnu, či v tom zase vyloženě hledat umění, je to zkrátka něco mezi. Osobně na mě Chris Evans působí daleko lépe než jeho maskovaný hrdina zahalený v amerických barvách. Zbytek ansámblu také není k zahození. Zkrátka veliké překvapení.
milda.sleha
411 bodů
6
zajímavý film o svobodě, respektive nesvobodě a boji proti ní... celý se odehrává v dlouhém a složitém vlaku, který nikde nestaví... a zde se odehrává psychodrama, které potěší českými výstupy, neboť se natáčel u nás, z nichž nejvtipnější je dáma v sauně... ale přesto nebo právě proto bych jej neoznačil za nijak převratný... :m)