Side by Side

73%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
6
Já jsem zastánce digitálu jako umělecky plnohodnotného formátu (i když vymizení filmu by mě mrzelo), takže mi ten dokument nevadil a poslechl jsem si ty lidi rád, ale je to rozhodně spíš devadesátiminutová reklama než nějaká diskuse - odpůrcům je dáno asi tak pět minut prostoru celkem. A rozhodně je to spíš věc popularizační než naučná nebo konfrontační... 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Film o filmu. Nepatřím mezi technické maniaky, kteří sledují, na jakou kameru byl daný film točený, ale poslouchat tyhle režisérské velikány, jak popisují své první zážitky s digitálem (nebo naopak proč ho nechtějí) je rozhodně zajímavé a taky celkem naučné.7.5/10
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
7.5
Je zajímavé sledovat, co a proč preferují oblíbení režiséři nebo kameramani a jestli je lepší film či digitál. Skvělé pro ty, kteří o tom nemají ani páru. Ale víckrát to vidět nepotřebuji.
Klajnik
Klajnik
8 634 bodů
6
Skvělej dokument o tom, jak se digitalizace a vyvoj filmove techniky podepisoval (stale podepisuje) na samotne kinematografii. Vlastne by mi nevadilo, kdyby to bylo jeste vic informacně nabite a mozna vykladove strukturovanejsi, protoze preskoky mezi technologiemi byly lehce zmatene.
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
6
Přílišně ukecaný dokument o souboji mezi digitálem a filmovou surovinou. Mnohé myšlenky a výpovědi jsou naprosto výborné a obohacující. Bohužel ani to mi nevynahradí zbytečnou reklamu, kterou dokument dal kamerám Red nebo Netflixu. A už vůbec jsem nezvládl Keenu Reevese v roli moderátora, v níž působil asi stejně tak dobře jako Cermat ve školství.
stanislav-krivanek
225 bodů
6
Na dokumentárním filmu, který pojednával o tom, jestli je lepší natáčet na klasický film, nebo na digital, mně nejvíc zajímaly rozhovory s režiséry, kameramany, střihači, studenty atd.