Štěstí

74%
Štěstí
Realistický příběh z anonymního severočeského panelového města, z krajiny fabrik, drátů vysokého napětí, betonových nadjezdů, z novodobé pouště, kde ubohé zbytky přírody zalévané chemickými dešti vedou úporný boj o přežití a lidi si už na to všechno dávno zvykli. Monika má rodiče, kluka v Americe a kamarády Dášu a Toníka. Dáša má dvě děti, Toník nemá skoro nic, jen tetu, která má v rukách sílu a statek s děravou střechou. Toník se nechce vrátit do paneláku, ani nechce makat ve fabrice. Měl by už mít rodinu, jenže nemá. Chce být nezávislý. A Monika by měla víc myslet na sebe. Pořád se stará o Dášu a její dvě děti, jenže když je ta Dáša úplně sama a ze všeho tak strašně unavená.



Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Depresivní skvěle obsazený film, který prostě ukazuje život lidí žijících lehce nad dnem společnosti. Je to určitě zajímavý příběh, ale přiliš koukatlný film to není a už vůbec bych si ho opakovaně dobrovolně nepouštěl. 70% Snad jen kvůli dobrým hereckým výkonům.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Chvíli po zhlédnutí nemám tušení, o čem to vlastně bylo, co mi to chtělo říct a "koho to má zajímat". Slámův art nezvládám.
Fingon
16 886 bodů
6
Někdy opravdu nechápu, podle čeho páni akademici (a jejich českolevské protějšky) hodnotí.

Dodatečné informace

Původní název:
Štěstí (více)
  • Česká republika Štěstí
  • Česká republika Something Like Happiness
Premiéra v ČR:
15. 9. 2005
Země původu:
Česká republika, Německo

Podobné


Powered byJustWatch