Štěstí

74%
Štěstí
Realistický příběh z anonymního severočeského panelového města, z krajiny fabrik, drátů vysokého napětí, betonových nadjezdů, z novodobé pouště, kde ubohé zbytky přírody zalévané chemickými dešti vedou úporný boj o přežití a lidi si už na to všechno dávno zvykli. Monika má rodiče, kluka v Americe a kamarády Dášu a Toníka. Dáša má dvě děti, Toník nemá skoro nic, jen tetu, která má v rukách sílu a statek s děravou střechou. Toník se nechce vrátit do paneláku, ani nechce makat ve fabrice. Měl by už mít rodinu, jenže nemá. Chce být nezávislý. A Monika by měla víc myslet na sebe. Pořád se stará o Dášu a její dvě děti, jenže když je ta Dáša úplně sama a ze všeho tak strašně unavená.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
10
Skutečně životní příběh současnosti ať chceme nebo ne. Stačí se jenom rozhlédnout. Slevování ze svých zásad, sebeobětování pro štěstí jiných, zrada od těch, od koho by se to ani ve snu nečekalo, sebeúcta, ponižování a nevděk. Silný příběh plný citů a zklamání. Poetičnost snímku dodává na kvalitě a citově nejednoho zasahuje. Veškeré osoby jsou velice blízké a upřímné. 7 zasloužených českých lvů.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
7
Depresivní skvěle obsazený film, který prostě ukazuje život lidí žijících lehce nad dnem společnosti. Je to určitě zajímavý příběh, ale přiliš koukatlný film to není a už vůbec bych si ho opakovaně dobrovolně nepouštěl. 70% Snad jen kvůli dobrým hereckým výkonům.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
4
Chvíli po zhlédnutí nemám tušení, o čem to vlastně bylo, co mi to chtělo říct a "koho to má zajímat". Slámův art nezvládám.

Dodatečné informace

Původní název:
Štěstí (více)
  • Česká republika Štěstí
  • Česká republika Algo parecido a la felicidad
  • Česká republika Die Jahreszeit des Glücks
  • Česká republika Something Like Happiness
  • Česká republika Una cosa chiamata felicità
Premiéra v ČR:
15. 9. 2005
Země původu:
Česká republika, Německo
Knižní předloha:

Podobné


Powered byJustWatch