Pupendo

74%
Pupendo
Kultovní vyprávění o neobyčejné každodennosti dvou rozdílných rodin z doby těsně před sovětskou okupací... Přenesme se do osmdesátých let minulého století, do časů, kdy historie v Čechách pomalu plynula jako kalná voda Vltavy, která obtéká periferní pražský Libeňský ostrov, sídlo hrdinů příběhu. Dvě rodiny přežívají dobu totality, plnou podivností a paradoxů, jedna v nemilosti režimu, druhá v urputné snaze uchovat si jeho přízeň. Výtvarník Bedřich Mára (B. Polívka), ústřední postava filmu, před lety musel z politických důvodů opustit místo na pražské Akademii a spolu se svou ženou keramičkou (E. Holubová) žije na okraji společnosti, zájmu i lukrativních zakázek. To rodina ředitele základní školy (J. Dušek) a jeho ambiciózní ženy (V. Cibulková) bez potíží proplouvá úskalími doby s typickou přetvářkou i přiznávanou lží. Vedle generace rodičů, odsouzené ke každodennímu pachtění, je tu i generace dorůstajících dětí, která nevěří v jakoukoli změnu a čas ubíjí sněním o společném úniku za hranice všedních dní. (Česká televize)



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Pupendo považuji za poslední dobrý film Jana Hřebejka,který se od té doby vydal cestou mnou nepochopenou. Tento film nabízí spoustu zábavných scén a zajímavých postav. Stejně jako ve filmu Pelíšky,tak i zde dobová atmosféra perfektně dotváří dojem z filmu a bere si z ní potřené ingredience pro vývoj děje.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Pupendo mám rád, je to lehce slabší odvar Pelíšků na podobné téma. Nejlepší je nesourodá dvojice kamarádů v podání Bolka Polívky a Jaroslava Duška. Pěkný humor, troška dramatu, za mě porevoluční komedie patřící do TOP 10.. mimochodem, kmns.. mus je sviňstvo.. :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Kopie Pelíšků s vážnější tváří a posazená o něco málo dopředu. To ale nestačí a stejní herci a stejný děj navozují pocit (a nejspíš to tak i je), že film je jen ždímáním.


Dodatečné informace

Původní název:
Pupendo (více)
  • Česká republika Pupendo
Premiéra v ČR:
27. 3. 2003
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch