Vůně vanilky

77%
Vůně vanilky
Plakát traileru

Děj filmu se odehrává ke konci druhé světové války, kdy naší vlast přijíždějí osvobodit Američani, mezi nimiž je i seržant Stanly. Mezitím žije na malé vesnici rodina, jejíž členem je i Onč, neboli Anna. Když byla Anie malá ujala se jí teta, která žila v Anglii, Anie se zde naučila perfektně anglicky, když jí ale umřela sestra, byla "uprosena" k tomu, aby si vzala jejího manžela, aby k jijich dětem nepřišel nikdo cizí, Anie vedle Fanouše(nový manžel) velmi strádá. Vždycky chtěla mít svou vlastní cukrárnu, aby si mohla pronajmout obchod pekla pro celé okolí a tím si vydělávala peníze, když už jich měla dost, aby si obchod otevřela, onemocněl jim kůň. Matka Ann jí domlouvá ať dá Fanoušovi ty svoje peníze na nového koně, ona ale nechce. Do vesnice přijíždí Aměričani, překvapuje je fakt, že v takové vesničce umí někdo anglicky, zeptají se na cestu a odjíždí, na rozcestí se ale vrací zpět pro Annie, aby jim údajně tlumočila, je však naprosto jasné, že okouzlila Stanlyho, který ji chtěl mít blízko u sebe. Anie uteče z domu a odjíždí s vojáky do Plzně, zde je postřelen Billi(Aleš Háma) a umírá. Anie se rozhodne vrátit domů. Stanly jí nabízí sňatek, ale ona ho přesvědčuje, že by si ji stejně nevzla, jestli ji na konec o tom přesvědčí? No tak to se na tenhle skvělý film musíte kouknout.

Stanly( Jiří Dvořák) je zde nádherný, má skvělou angličtinu, ostatně tu mají všchni. Tenhle film nemá žádnou chybu, je zde nádherně vidět, jak se z toho chladného vojáka stává milující muž. Myslím, že která žena tenhle film uvidí, zatouží po takovém muži jako je Stanly a pak si ale uvědomí, že takový muži neexistujou, a to je strašně smutný.
Ale jinak je celý film nádherně procítěný, to možná proto, že hlavní role Anie a Stanlyho zde stvárnili opravdový manželé.

Tenhle film vám všem vřele doporučuji.




Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Američan Háma :) To byl teda tah. Příběh má celkem hloubku, ale klidně mohl být více dramatický a byl by to kasovní trhák. Chápu, že byl určitý rozpočet a film cílil spíše na neděli 20:00 na ČT1. Dobré.
rockystar
rockystar
2 860 bodů
10
Tak správně nadýchaný televizní film. Lehký a lehce stravitelný. Skvělé herecké výkony tehdy ještě manželů Pana Dvořáka a Paní Munzarové.
czech-movie
1 476 bodů
10
Jiří Strach a film s tematikou druhé světové války, je také zárukou kvality. Důkazem je i Vůně vanilky. Nádherná scéna, kdy američané přijedou do města, které už mělo být osvobozené, ale není... Film s prvky dobré komedie.

Dodatečné informace

Původní název:
Vůně vanilky (více)
  • Česká republika Vůně vanilky
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění