Mimoni

67%

Komentáře a recenze 56

Dle počtu bodů
Edward
Edward
2 481 bodů
5
5/10
Miller
Miller
2 220 bodů
6
Souhlasím s Pierrem v tom záporákovi, za filmařskou stránku 1*, za odkazy na popkulturu 60. let 2*, sečteno podtrženo, 2,5* zaokrouhleno na tři. 60% Rotten Tomatoes: 49% | FDb.cz: 73% | kfilmu.net: 68% | IMDb: 64% | Kinobox: 73% | průměr: 65%
Evah
Evah
2 144 bodů
8
Už jsem si pustila Mimoně znovu, abych si osvěžila paměť a stále mě baví. Chci si konečně pustit postupně všechny díly, když jsou na Netflixu, abych to měla konečně nějak ucelené, protože Já padouch jsem asi vždy viděla jen tak, že některý díl zrovna někde dávali. Mimoni jako samostatný film o tom jak hledali svého pána byl povedený nápad.
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
7
Fenomenální postavičky zaplavily celý svět, žlutá září. Prostě není nad to vymyslet zajímavou figurku a to se povedlo, ikdyž pořádně nevíme, proč mají ty brýle:). Fórky který se nesou ve stylu traileru a předešlých dílů, Příběh jednoduchý, nekomplikovaný, hlavně aby se děti bavily a dospělý mohli být v kině. Roztomilost a snaha o vymyšlení vtipů hraje prim.
Bordoshut
1 647 bodů
2
2/10 – Neutuchající trend žlutých žvatlajících fazolí si vyžebral další animovaný film. Proč? Převážně ze tří důvodů. 1) Aby se kasičky naplnily. 2) Aby se kasičky naplnily. 3) Aby se kasičky naplnily? Bingo! Ale taky aby se děti měly kde zabavit, když zrovna maminka pracuje. No, upřímně nevím, jestli je snesitelnější poslouchat 5 minut kvílet své mimino, anebo tento film. Jak totiž můžete dle názvu prozíravě odhadnout a ušetřit si tak devadesátiminutový bolehlav, dvě třetiny audia tvoří výhradně neartikulované skřeky, pazvuky a kňouravá cizojazyčná zvolání, kterým stejně nebudete rozumět. Za scénář patří Brianu Lynchovi velké uznání, jistě se na něm chudák vypotil. Je to vizionář, na kterého jednou budeme se slzou v oku vzpomínat jako na prvního osvíceného filmaře, který poukázal na do očí bijící zbytečnost verbálních dialogů ve filmu a nahradil je neverbální komunikací, která je daleko stravitelnější pro moderního diváka. Nechci předbíhat, ale nebál bych se tento scénář dopředu nominovat na Nobelovu cenu za literaturu. Funfikce: Šel takhle jeden nejmenovaný Brájen do putiky a tam viděl ženu. Byla to Kim Clijsters, jeho budoucí manželka, ale to onoho večera samozřejmě ještě nikdo nevěděl. "Uga buga!" oslovil ji. Okouzlena jeho šarmem, Kim se div na místě nepodlomily nohy. "Agata kakata!" Snaha o nezávaznou konverzaci se zvrtla téměř u první slabiky. Dalších řečí nebylo třeba. Nač nějaké průtahy? Brájen už si ji odnášel domů. "Hacha kafrá!" křičela ona. "Kasa lata vola foka koka!" křičel barman. "Vole kokote!" křičel její manžel. Inu, toho večera každý něco křičel, ale nikdo moc nevěděl co, takže na tom vlastně ani tak nějak nezáleželo. A co bylo doma? Jsem rád, že se ptáte. "Uwu!" řekla Kim. A bylo po bitvě. Měla ho v hrsti. Verdikt: "Tolik klišé a plochých postav už jsem hodně dlouho neviděl pohromadě. Hodně, hodně dlouho."
Nevka
Nevka
1 503 bodů
6
Nic jsem od toho nečekal, ale dostal jsem celkem dost. Násilí bylo sice pro děti trochu nepřiměřené, ale žádná krev tam nebyla a dnešní mládež viděla, či hrála jistě mnohem více masakrů než já. Takže žádný problém. Mimoni jsou opět dobře praštění a jejich existence konečně vysvětlena. Mnohé situace byly velice zábavné, ale Vodkráglová mě už ke konci nebavila a přišlo mi to jako stále to samé. Vražedné šaty sem, vražedné šaty tam...
Jakub.Selesi
Jakub.Selesi
1 166 bodů
9
Byl jsem na tom se sestrou a ta z toho byla nadšená, ovšem za mě tento film sklízí také úspěch…
batal
893 bodů
9
libilo, doporucuji
myllyn
myllyn
885 bodů
6
Typicky příklad filmu, kdy většina vtipnych scenek z celeho filmu je narvana do upoutavky a pak vas uz nemuze prekvapit nic. Mel jsem je rad jako vedlejsi postavy ve filmech ja, padouch a ja, padouch 2. Bohuzel, jsem zklamany a rozesmal jsem se jen párkrát.
perfekta
546 bodů
8
Výborné na pobavení, pro děti i pro dospělé.