Záskok

91%
Záskok
Záskok

K mnoha smolným stránkám CIMRMANOVA života patřila i chudoba. V jeho divadlení kočující společnosti Lipany se projevila mimo jiné velkou fluktuací herců. Pokud šlo o odchod domluvený s dostatečným předstihem, dala se situace zvládnout. Došlo-li k němu s křikem a prásknutím dveřmi a často jen pár hodin před představením, prožil soubor i jeho principál horké chvíle. Takové zkušenosti stojí v pozadí hry ZÁSKOK. Milovníkům díla tohoto zneuznaného Čecha se tak dostává do rukou svědectví z této oblasti mistrova života, v níž se nejvíc naplnil jeho osud - z divadla. (zdroj: www.cimrman.at)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
10
Opět naprosto dokonalá Cimrmanovka, která nabízí vůbec nejlepší hru z výběru a tentokrát je naopak ta slabší (i tak ale dobrá) část seminář. Nejde než dát plný počet
kunafix
kunafix
20 052 bodů
10
Chch, to byla ale taškařice. Zdeněk Svěrák coby Karel Infeld Prácheňský předvedl nejbrilantnější herectví a vyloženě si to užíval. Marek Šimon mezi ostatní herce pěkně zapadl a byl stejně srandovní jak ostatní. "Jakoby tady někdo mluvil." Ale hlavní je tady ten děj - divák často ani netuší, co je ještě scénářem Cimrmana a co je scénářem Svěráka/Smoljaka, takže o vtipné situace není nouze. "Kam se hrabe Bitner, to se nedá srovnat." Také seminář - už klasicky - se poved. Cimrmanův herec Ota Plk je bůh - kam se na něj hrabou hollywoodští velikáni. "Kromě toho skončily i jeho periodicky se opakující měsíční dny nervozity a hysterie." Jedna z jejich nejlepších her.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
10
Možná nejlepší Cimrman. Tohle člověk může vídat pořád. 10/10

Dodatečné informace

Původní název:
Záskok (více)
  • Česká republika Záskok
  • Česká republika The Stand In
Země původu:
Česká republika
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné